Kako da rasporedite ili premeštate ikone na radnoj površini

Rezime

Ovaj članak opisuje kako da rasporedite, premeštate i menjate ikone na radnoj površini.

Više informacija

Kako rasporediti ili premeštati ikone

Da biste rasporedili ikone po imenu, tipu, datumu ili veličini, kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast na radnoj površini, a zatim izaberite stavku rasporedi ikone. Kliknite na komandu koja označava kako želite da rasporedite ikone (po nazivu, po tipuitd.). Ako želite da se ikone automatski organizuju, kliknite na dugme " automatski rasporedi". Ako želite da sami rasporedite ikone, kliknite na dugme " automatski rasporedi " da biste uklonili potvrdni znak.

Kako ukloniti ikone

Neke ikone su prečice do programa na računaru. Ikone prečica obično imaju strelicu u donjem levom uglu. Ako ne želite prečicu na radnoj površini, kliknite na ikonu, a zatim je prevucite u korpu za otpatke. Ova radnja samo uklanja prečicu, a ne na program na koji ona pokazuje. Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša na ikonu, a zatim na dugme " Izbriši " da biste uklonili prečicu sa radne površine. Neke ikone, na primer Moja mrežna mesta, Korpa za otpatkei moj računar ne mogu biti izbrisani.

Kako promijeniti slike ikona

Neke ikone imaju opciju da promene sliku koja predstavlja ikonu. Ove opcije nemaju sve ikone. Da biste promenili sliku ikone:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu i izaberite stavku Svojstva.

  2. Izaberite karticu prečica (ako je dostupna), a zatim kliknite na dugme Promeni ikonu.

  3. Kliknite na ikonu koju želite da koristite sa liste, kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme u redu.

Ako na listi nema dostupnih ikona, proizvođač možda neće snabdevati dodatne ikone. Da biste pronašli druge ikone, sledite istu proceduru na drugoj ikoni, pronađite njenu izvornu datoteku (obično je. ico datoteka), a zatim se vratite na prvobitnu ikonu koju želite da promenite. Sledite istu proceduru, ali kada kliknete na dugme " Promeni ikonu ", potražite lokaciju izvorne datoteke sa druge ikone. Napomena: dostupne su alatke nezavisnih proizvođača koje vam omogućavaju da promenite ikone. Za dodatne informacije o promeni slika ikona kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Nije moguće promeniti podrazumevane ikone fascikli u programu Windows Explorer

TweakUI

Napomena: tslabe UI je Nepodržana alatka. Sledeće informacije su obezbeđene samo u informativne svrhe. Usluge podrške za Microsoft proizvode ne mogu da odgovore na pitanja o Tslabi UI. Ako ste korisnik sistema Windows, možete da koristite Tslabe UI 1,33 za manipulisanje ikonama. Međutim, ovo je Nepodržana alatka. Pročitajte dokument koji je Tslabi UI pažljivo pre nego što preuzmete i koristite alatku.

Za dodatne informacije o pronalaženju više pomoći sa ikonama kliknite na brojeve članaka ispod da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

Ikone radne površine su nepravilno prikazane kada promenite postavke

Ikone nasumično promene na različitim ikonama

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×