Kako konvertovati brojeve pune širine u brojeve poluširine

Rezime

Prilikom konvertovanja Unikod brojeva pune širine (U + FF10-U + FF19) u standardne brojeve poluširine (U +0030-U + 0039), pri čemu se koristi Vidžon u toku, ne uspeva da se konverzija na Windows 95 i 98. Trebalo bi da koristite API LCMapString sa zastavom LCMAP_HALFWIDTH da biste konvertovali znakove pune širine u znakove poluširine.

Više informacija

Pošto n verzija ovog API-ja ne radi na operativnom sistemu Windows 95 i Windows 98 1 treba da konvertuje znake pune širine iz Unikoda u odgovarajuće DBCS niske, a zatim pozove LCMapString da uradi konverziju. Ovo je uzorak koji funkcioniše sa Unikod brojevima pune širine u tradicionalnom kineskom, pojednostavljenom kineskom, japanskom i korejskom:

#include <stdio.h>#include <tchar.h>#include <windows.h>void main(void){WCHAR T[2] = {65301, 0};TCHAR dbcs[3], conv[3];WideCharToMultiByte(CP_ACP, 0, T, -1, dbcs, sizeof(dbcs), NULL, NULL);int nRes = LCMapString(LOCALE_USER_DEFAULT, LCMAP_HALFWIDTH,                            dbcs,sizeof(dbcs),conv,sizeof(conv));printf("%s\n",conv);}

Da biste izvršili konverziju u operativnom sistemu Windows 95 i Windows 98, instalirajte jednu od četiri kodne stranice (950 za tradicionalni kineski, 936 za pojednostavljeni kineski, 932 za japanski i 949 za korejski) na sistemu i eksplicitno podesite kodnu stranicu i ID-ove šifre lokalnog standarda u gorenavedenom API pozivima.

Reference

Za više informacija o instaliranju kodne stranice kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

164948 Kako instalirati kodnu stranicu?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×