Ako ovaj članak ne opisuje vaš problem sa hardverom, pogledajte sledeću Microsoft Web lokaciju pogledajte dodatne članke o hardveru:

Rezime

Da biste onemogućili upravljanje IRQ PCI bus, slijedite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na sistem.

  2. Izaberite karticu " Upravljač uređajima ".

  3. Kliknite dvaput na granu Sistemski uređaji .

  4. Dvokliknite PCI Bus, a zatim izaberite karticu IRQ Upravni .

  5. Kliknite da biste opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi IRQ Upravni , kliknite na dugme u redui zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

  6. Kada se od vas zatraži da ponovo pokrenete računar, kliknite na dugme da. Ako kliknete na ne , a ne da kada se od vas zatraži da ponovo pokrenete računar, promene se primenjuju.

Napomena: Možda morate da onemogućite PCI bus IRQ Upravni u vašem računaru Osnovni ulazno/izlazni sistem (BIOS). Za informacije o tome kako da to učine, vas kontaktirati proizvođača BIOS-a. Sljedeće postavke odredio koji proizvodnog postupka tabele Windows koristi prilikom programiranja IRQ Upravni:

  • Dobiti IRQ tabelu koristeći ACPI BIOS: kada ovaj je potvrđen izbor, tabeli za usmeravanje ACPI BIOS IRQ je prve tabele Windows pokuša da koristi program IRQ upravljanja. Ako PCI uređaj ne radi ispravno, kliknite na ovom polju za potvrdu da biste obrisali to.

  • IRQ se tabela pomoću tabele specifikacija MS: kada ovaj je potvrđen izbor, tabeli za usmeravanje MS Specification je drugoj tabeli Windows pokuša da koristi program IRQ upravljanja.

  • Zovem se IRQ tabelu iz zaštićeni režim PCIBIOS 2.1: kada ovaj je potvrđen izbor, tabeli za usmeravanje zaštićeni režim PCIBIOS 2.1 je treća tabela Windows pokuša da koristi program IRQ upravljanja.

  • Zovem se IRQ tabelu iz pravog režim PCIBIOS 2.1: kada ovaj je potvrđen izbor, tabeli za usmeravanje pravi režim PCIBIOS 2.1 je četvrta tabela Windows pokuša da koristi program IRQ upravljanja. Napomena: Po podrazumevanim postavkama, zovem se IRQ tabelu iz zaštićeni režim PCIBIOS 2.1 je nije potvrđen izbor. Trebalo bi da potvrdite ovo samo ako PCI uređaj ne radi ispravno.

Imajte na umu da „IRQ držač za PCI Upravni” pojavljuju se ispod Status proizvodnog postupka IRQ iako PCI bus IRQ Upravni je onemogućen. Do ovoga može doći ako su postavke za IRQ čita od strane BIOS-a računara. Za informacije o modificiranju BIOS-a, obratite se proizvođaču BIOS-a. Za dodatne informacije o upravljanju IRQ PCI bus, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

opis PCI Bus IRQ Upravni

Više informacija

Lokalni autobus PCI je postao industrijski standard autobus i koristi se u većini Pentium računara. Kada se pokrene računar sa lokalnim PCI bus, sistemski BIOS dinamički podešava sve postavke resursa PCI adapter i zahteve jer autobus PCI i PCI uređaji koriste dogovorenu mehanizama za koji su se predstavljali i proglašavanja njihove resursa postavke i uslove. PCI uređaji mogu da dele istu IRQs jer sistemski BIOS sastavlja tabelu koja se zove tabeli za usmeravanje PCI IRQ. Ova tabela sadrži stavke za svaki PCI uređaj koji je dat IRQ ISA koji je mapiran u određenom PCI INT broj koji je povezan sa određenim PCI prorez u kojoj je instaliran uređaj. Ovo se kombinuju da biste kreirali vezu vrednost. Vrijednost veza se koristi pri komunikaciji sa uređajem, a iako PCI uređaji mogu da koriste istu IRQ, svi imaju vrednosti pojedinačnih veza. Nakon što je sistemski BIOS dodeljuje postavke resursa i gradi tabeli za usmeravanje PCI IRQ, Windows učitava i izdvaja PCI i ISA Plug and Play-usaglašeni resursa informacije o uređaju iz sistemski BIOS i čita informacije iz tabele PCI IRQ proizvodnog postupka. Windows možete da dodelite ISA IRQs koja su mapirana na određeni broj PCI INT. Windows možete takođe dinamički ponovo u IRQs kada je Plug and Play događaj, kao što je spajanje laptop sa svojim baznoj stanici. Ponekad, kada je je dodeljivanje IRQs na ovaj način, možda Windows obesiti, ponovno pokretanje ili da imate uređaj neće raditi kada pokuša da ponovo dodelite IRQs koje je postavio BIOS-a. Možete da sprečite Windows dinamički dodeljivanja ISA i prekida tako što ćete isključiti upravljanje IRQ. Ovo sprečava Windows da dinamički dodeljivanja i prekida, i oslanja se na tvoj sistem BIOS-a da biste to učinili. Proizvođačima originalne opreme (OEM) možda je bilo neophodno da biste onemogućili IRQ Upravni ni na novim računarima za sprečavanje sukoba resursa hardvera na uređaje koji su instalirani. Ovo ne izaziva nikakve gubitak funkcionalnosti za uređaje, to je jednostavno osigurava da su uređaji će ostati omogućeno da koristi određenu konfiguraciju IRQ to OEM je pronašao ispravan rad kada se testira sistem.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×