U OVOM ZADATKU

Rezime

Ovaj postepeni članak opisuje kako otkloniti poteškoće prilikom reprodukcije sa Microsoft Windows Media Player 9.

nazad na vrh

Rešavanje problema sa audio i video reprodukciju.

Većinu vremena, pitanja za reprodukciju u Windows Media Player 9 su izazvani nekim od sledećih problema:

 • Oštećene medije. Oštećene medija može izazvati nepravilan reprodukciju kao što su nedostatak audio ili video, nagli kraj ili preskakanje.

 • Oštećeni kodeke. Kodeci su softverski programi koji komprimovanje i raspakivanje audio ili video podataka. Oštećeni kodeci mogu neuobičajeno brzo da izazove probleme kao što su nestale audio ili video zapisa, ili usporiti reprodukciju ili izobličenja u videu (kao što su redovi).Jer oboje ovi problemi mogu izazvati slične simptome, znate kako da izolujem jednu stvar od druge.

Jer svaki format datoteke se mogu kombinovati koristeći različite kodeke, pokušajte da reprodukujete više datoteka u istom formatu; neki koji koriste isti kodek kao problem datoteku i neke koje koriste različite kodek. Pokušajte da reprodukujete medijsku datoteku potpuno drugačiji format.

Na primer, .wmv video datoteke možda koristite dve različite kodeke: MPEG Layer-3 (mp3) za audio i MPEG4 za video. Ako reprodukcija zvuka problemi javljaju sa ovom .wmv video datoteka, ali drugi mp3 datoteke ispravno da reprodukuje, ova datoteka može biti oštećena. Ako drugi mp3 datoteke takođe ne reprodukuju ispravno, kodek je možda oštećen.

Test za reprodukciju datoteke pomoću programa Mplayer2.exe. Mplayer2.exe program se nalazi u fascikli "c:\Programske datoteke\Windows Media Player". Jer oba igrača dele zajedničke komponente kao što su DirectShow i zato što je MPlayer2 manje složena u dizajnu nego Media Player 9, ovo je dobar test za osnovnu funkcionalnost. Sva oblikovanja koja su dostupna u Media Player 9 mogu biti testiran u MPlayer2 osim audio CD-ova i DVD-a.

nazad na vrh

ScenarijiDa biste rešili lokalnu reprodukciju u većini slučajeva, pokušajte identificirati razlika između datoteke koje je ispravno da reprodukuje i datoteke koje ne. Ako možete da reprodukujete neke tipove datoteka, ali ne možeš druge tipove datoteka, kodek je možda oštećen. Da biste testirali reprodukcije, koristite datoteku za koju znate da je dobar.

Za dodatne informacije o podržani formati multimedijalnih datoteka u programu Windows Media Player, kao i da biste preuzeli poznatih dobar uzorak datoteke će se koristiti za rešavanje problema, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Formati multimedijalnih datoteka programa Windows Media Player 316992

Ako poznate dobre datoteka ispravno reprodukuje, vaša datoteka je možda oštećena ili kodek nije podržan.
Neke datoteke medija može da zahteva kodek nezavisnih proizvođača, kao što su DivX, instalirati pre nego što je ispravno u ovoj igri. Neki kodeci nezavisnog proizvođača može da instalira sebe na veći prioritet od kodeke koji su već instalirani na računaru. To može dovesti do prethodno radno medijske datoteke da više ne igra ispravno. Ako je to slučaj, možda ćete videti video datoteke koje reprodukuje audio zapise, ali ne video zapise, video zapisa koji se pojavljuje naopako, ili na drugi način oštećene videa. Pokušajte da uklonite proizvođača kodeka.

Pokušajte da reprodukujete poznatih dobar video datoteku u istom formatu koji uzrokuje probleme, a zatim pokušajte da reprodukujete poznatih dobar video datoteku u drugom formatu. Da biste preuzeli poznatih dobar uzorak video datoteka će se koristiti za rešavanje problema, kliknite na broj članka koja je navedena ranije u ovom članku.

Nakon što ste testirali više video formate, ako otkrijete da je samo jedan tip datoteke ima problema, problema sa kodek može biti uzrok problema. Ako dođe do problema kodeka, pokušajte ponovo da instalirate Windows Media Player.

Ako ste uspešno ne može da reprodukuje video datoteke, možda je DirectX ili problem upravljačkog programa prikaza. Za testiranje za DirectX ili prikazivanje problema sa upravljačkim programima, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, upišite DXDiag u okvir i onda kliknite na OK. Izaberite karticu Prikaz , a zatim kliknite na dugme Test ubrzanja za DirectDraw.

Ako DirectX testira uspešno, možda ćete morati ažurirati upravljački programi ekrana. Ako DirectX uspešno ne testira, moraćete da preuzmete i instalirate najnoviju verziju programa DirectX.

Za dodatne informacije o otklanjanju poteškoća s DirectDraw pitanja, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

190900 DirectX: Opis alatke za DirectX dijagnostika

Rešavanje problema sa udaljenog medija je slična rešavanje problema sa lokalnim medijima. Svi koraci za rešavanje problema za reprodukciju lokalni mediji odnose. Kada te poteškoće s udaljenim ili protoka medija uverite se da vaša Internet veza radi ispravno i da možete posjetite Web-mjesto gde postoji medija. Ako koristite zaštitni zid nezavisnog proizvođača softvera, uverite se da je onemogućen.

MPlayer2 player koristite da biste testirali protok medija. Da biste to učinili, pokrenite MPlayer2 (koja se nalazi u fascikli c:\Programske datoteke\Windows Media Player). U meniju datoteka , kliknite na dugme Otvori, a zatim upišite URL adresu za protok medija u okvir .

Napomena Da biste prikazali protok medija u programu Windows Media Player, kliknite na dugme Alatke, izaberite stavku Opcijei zatim karticu mreže Verifikujte da li su izabrane u poljima za potvrdu Multicast, UDP, TCPi HTTP .

nazad na vrh

Pregled

Imajte u vidu sledeće tačke kada rešite problem audio i video reprodukciju:

 • Pokušajte da reprodukujete više datoteka u više formata.

 • Neke datoteke mogu zahtijevati proizvođača kodek da bi ispravno.

 • Neki kodeci proizvođača nehotice moglo slomiti postojeće kodeke.

 • Proverite da li upravljački programi ekrana i audio su u toku.

nazad na vrh

Rešavanje problema sa CD audio reprodukciju

Po podrazumevanim postavkama, CD audio reprodukcija vrši se digitalno. Ovo može izazvati probleme na starijim računarima. Najčešći problemi možda su jadni reprodukciju performansi, mucavi audio i neočekivane kompjuter pozicije. Ove vrste problema obično izaziva sukobe hardverskih resursa. Ovi sukobi se obično javljaju zbog broja hardverske uređaje koji su pristupili istovremeno tokom digitalnu reprodukciju.

Pre rešavanje problema audio reprodukciju CD, uverite se da mogu da reprodukuju drugih lokalnih medija kao što su .wav ili .mid audio datoteke koje se nalaze u fascikli "C:\WINDOWS\Media". Ako je Media Player mogu uspešno da igramo drugih lokalnih medija, poteškoća taj pre nego što si ga otkloniti CD audio reprodukciju.

nazad na vrh

ScenarijiAko imate problema sa audio reprodukciju CD-a, pokušajte nekoliko različitih audio CD-ova. Ako je problem CD CD-R ili CD-RW-a koja je bila spaljena (za narezivanje CD-a znači da je kreirate pomoću CD pisač), pokušajte da reprodukujete maloprodajne audio CD-a. Spaljeni CD možda neće biti u potpunosti kompatibilni sa CD-ROM jedinicom ili može imati greške.

Ako i dalje imate problema sa digitalnu reprodukciju, uključili ispravljanje grešaka. Da biste to učinili, na izborniku Windows Media Player Alatke , izaberite stavku Opcije, a zatim i karticu Uređaji izaberite vašu CD-ROM jedinicu i izaberite stavku Svojstva. Kliknite na ovo dugme da potvrdite izbor korisnika ispravka greške u oblasti reprodukcije .

Jadni-kvalitet reprodukcije može biti prouzrokovano dramatičnih promena na podrazumevane postavke za SRS WOW efekte ili ekvilajzera. Ako dođe do siromašne-kvalitet reprodukcije, isključite oba od ovih funkcija. Da biste isključili audio efekte, slijedite ove korake:

 1. Izaberite stavku reprodukuje.

 2. U meniju Prikaz postavite pokazivač na Poboljšanja, a zatim izaberite stavku Grafički ekvilajzer.

 3. U oknu " Poboljšanja ", kliknite na Isključi.

 4. U meniju Prikaz postavite pokazivač na Poboljšanja, a zatim izaberite stavku SRS Wow efekte.

 5. U oknu "poboljšanja", kliknite na Isključi.

Ako poboljšava kvalitet zvuka, uključite ove funkcije, ali za poništavanje funkcije na podrazumevane postavke pre nego što napravite dodatne izmene u postavke.

Neusaglašenosti resursa hardvera takođe može da izazove probleme sa digitalnim audio reprodukciju. Uverite se da hardverske uređaje ne delim Redovi zahteva za prekid (IRQs). Da biste pregledali postavke za IRQ, slijedite ove korake:Napomena Zato što postoji nekoliko verzija operativnog sistema Microsoft Windows, sledeći koraci može biti drugačiji na vašem računaru. Ako jesu, vidite dokumentaciju proizvoda da biste dovršili ove korake.

 1. Desnom tipkom miša kliknite Moj računar, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 2. Izaberite karticu hardver , a zatim izaberite stavku Upravljač uređajima.

 3. U meniju Prikaz izaberite stavku Resursi po tipu.

 4. Razvijte Prekini zahtjev (za prekid IRQ).

Na primer, ako kontrolor electronics (IDE) Integrisani uređaj koji kontroliše vaš CD-ROM drive (to je obično sekundarni IDE kanal, ali problem može biti na primarni IDE kanal) akcija IRQ sa upravljački program audio podataka ne mogu se premestiti tako efikasno između dva uređaja kao to je li svaka imaju odvojene IRQ. Ova situacija može rezultirati jadni reprodukciju performansi.

Ako ne želite da koristite vizualizacije ili drugi Media Player poboljšanja, rešili probleme digitalni audio reprodukciju pomoću analogne reprodukcije. Ovo stavlja manje zahteva na hardveru računara. Da biste isključili funkciju digitalne audio reprodukciju CD-ROM jedinice, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, kliknite na ikonu performanse i održavanje, a zatim izaberite stavku sistem.

 2. Izaberite karticu hardver , a zatim izaberite stavku Upravljač uređajima.

 3. Proširite stavku DVD/CD-ROM disk jedinice, kliknite desnim tasterom miša CD-ROM jedinicu i zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući digitalni CD audio za ovaj CD-ROM uređaj , a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. U meniju datoteka izaberite stavku Izađi da zatvorite prozor "Upravljač uređajima".

Napomena Neki CD-ROM uređaji ne podržavaju ovu funkciju.


Napomena Za analogne reprodukcije za ispravan rad, kabl unutar računara morate se povezati sa CD-ROM-a direktno sa zvučnom karticom. Ako nema takav kabl je prisutna, CD će se pojaviti da igram, ali te ne mogu da čujem zvuk.

nazad na vrh

Pregled

Imajte u vidu sledeće stvari kada si poteškoće s CD audio reprodukciju:

 • Uverite se da ta lokalnu reprodukciju radi, pre nego te poteškoće s audio CD-a.

 • Uključite ispravku greške u programu Windows Media Player za CD-ROM jedinicu.

 • Hardverskih resursa konflikti mogu da izazovu slabo ili nema CD audio reprodukciju. Koristite upravljač uređajima za identifikaciju hardverskih resursa konflikte.

 • Koristite analogne reprodukcije ako ne želite vizuelizacije ili poboljšanja.

nazad na vrh

Rešavanje problema reprodukcije DVD-a

Po podrazumevanim postavkama, Media Player 9 ne sadrži bilo koji DVD za dekodiranje mogućnosti. Da biste reprodukovali DVD u Media Player 9, morate instalirati za dekodiranje nezavisnog proizvođača. Ako DVD dekoder proizvođača ne može da reprodukuje DVD-ove, Media Player 9 takođe ne može da reprodukuje DVD-ove. Većina DVD povezana pitanja mogu da se reše deinstalaciju, a zatim ponovo instalirate softver proizvođača DVD ili ažuriranje vašeg ekrana ili upravljačke programe za zvuk.Da biste proverili da li proizvođača DVD dekoder instaliran na vašem računalu, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, tip dvdupgrd / otkrije u Open (Otvori ), a zatim kliknite na dugme u redu. Pojaviće se dijalog navodeći otkrivene DVD dekoderima.Napomena Ako imate više od jednog instaliran DVD dekoder (naziva se i za MPEG-2 dekoder) na vašem računaru, može doći do problema prilikom reprodukcije DVD-ova. Da biste riješili problem, uklonite sve osim jednog DVD dekoder pomoću Dodaj ili ukloni programe u kontrolnoj tabli.

nazad na vrh

Pregled

Imajte u vidu sledeće tačke kada rešite problem reprodukcije DVD-a:

 • Reprodukcije DVD-a zahteva da imate instaliran na vašem računaru proizvođača DVD dekoder.

 • Ako je program nezavisnog proizvođača koje ste dobili uz dekoder ne može da reprodukuje DVD, Media Player ne može da reprodukuje DVD u svakom.

 • Da se utvrdi ako je instaliran DVD dekoder nezavisnih proizvođača, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte dvdupgrd/otkrije u okvir i zatim kliknite na dugme u redu.

nazad na vrh

Reference

Za dodatne informacije o podržanim kodeci za Windows Media Player za Windows XP, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

291948 Windows Media Player za Windows XP podržava kodeciDetaljnije informacije o programu Windows Media Player, potražite u pomoći programa Windows Media Player.

Za dodatnu podršku resurse, posetite sledeću lokaciju Windows Media Player podržava Centar za Web: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/default.mspx
Proizvođača proizvoda u ovom članku proizvedeni su od strane preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.Srodne informacije:

Rešavanje problema: Nema zvuka u operativnom sistemu Windows

Muzika i zvuk pomoć za Windows 7
nazad na vrh

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×