Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako ovaj članak ne opisuje poruku o grešci koju dobijate, možete da dobijete detaljan greška poruke objašnjenja, preporučene radnje i dodatnu podršku resurse iz stranici TechNet događaji i greške .

Rezime

Regsvr32 je uslužni program komandne linije da biste registrovali i poništiti registraciju OLE kontrole, kao što su dll i ActiveX kontrole u programu Windows Registry. Regsvr32.exe je instaliran u fascikli %systemroot%\System32 u operativnom sistemu Windows XP i novijim verzijama operativnog sistema Windows. Napomena Na 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, postoje dve verzije datoteke Regsv32.exe:

 • 64-bitna verzija je % systemroot%\System32\regsvr32.exe.

 • 32-bitna verzija je % systemroot%\SysWoW64\regsvr32.exe.

Sintaksa komande Regsvr32

RegSvr32.exe ima sledeće opcije komandne linije:

Regsvr32 /u [/n] [/i [: cmdline]] < dllname >/u - Poništavanje registracije servera /i - pozovi DllInstall opcionalni [cmdline]; Kada se koristi sa /, poziva dll deinstalaciju /n - ne pozivaj DllRegisterServer; Ova opcija se mora koristiti sa/i/s – tiho; Prikaz bez okvira sa porukama

Zajedničkim rešenjima za Regsvr32 greške

Pokušajte jednu od sljedećih metoda kada dobijate poruku o grešci Regsvr32:

 • 1. metod: Ponovo pokrenite Regsvr32 komandu iz komandnoj linijiDa biste otvorili u komandnoj liniji, sledite ove korake:

  Windows 8.1 i Windows 8Ukrade u od desne ivice ekrana, a zatim tapnite na dugme za pretragu. Ili, ako koristite miš, postavite pokazivač na donjem desnom uglu ekrana, a zatim kliknite na dugme za pretragu. U polje za pretragu upišite naredbeni redak , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redak, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na Dozvoli.

  Windows 7 i Windows VistaKliknite na dugme Start, u okvir za pretragu upišite naredbeni redak ili cmd , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redaki zatim kliknite na dugme Pokreni kao administrator. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na Dozvoli.

  Windows XPPrijavite se kao administrator ili računa koji ima administratorske dozvole, a zatim otvorite prozor naredbenog.

 • 2. metod: Koristite 32-bitnu verziju Regsvr32 za registrovanje DLL 32-bitne na 64-bitnom verzijom operativnog sistema WindowsAko dobijete grešku pri registraciji DLL 32-bitne na 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows, slijedite ove korake:

  1. Otvorite komandnoj liniji.

  2. Ako je 32-bitni DLL datoteke u fascikli %systemroot%\System32, premestite ga na %systemroot%\SysWoW64.

  3. Pokrenite sljedeću naredbu:

   %systemroot%\SysWoW64\regsvr32 <full path of the DLL>

Regsvr32 poruke o greškama

Sledeća tabela sadrži RegSvr32 poruke o greškama i mogući uzroci:

Poruka o grešci

Uzrok

Komanda-zastava „„%1”” nije važeći. Molim vas pregledajte na Korištenje komande i pokušajte ponovo.

Usvojen je nevažeću kombinaciju opcije u komandnoj liniji regsvr32.exe.

Ova komanda je važeća samo ako se otvori Microsoft Visual Studio OLE Activex kontrole projekta.

Regsvr32.exe je pozvana od strane Visual Studio, ali nema moduli su navedeni u komandnoj liniji.

Da biste registrovali modul, morate da unesete binarno ime.

Regsvr32.exe je pozvan bez navođenja sve module u komandnoj liniji.

Komanda je neuspešno pokretanje. Vaš računar možda nema dovoljno memorije. Zatvorite sve otvorene programe, a zatim pokušajte ponovo.

Regsvr32 mora da pokrene COM biblioteku pre nego što to mogu zvati potrebne funkcije COM biblioteke i da opozove pokretanje biblioteke nakon zatvaranja. Ove poruke o greškama dolazi ako je pokušaj pokretanja ili opoziva pokretanja COM biblioteke neuspešan.

Modul „„%1”” load.\n\n nije uspelo uverite se binarne datoteke se čuva na navedenoj putanji ili za otklanjanje grešaka to provjeriti za probleme sa binarni ili zavisne. DLL files.\n\n%2.

Došlo je do greške u Učitavanje modula koji je naveden u komandnoj liniji. Tekst greške se prikazuje kao deo poruke.

Modul „„%1”” je učitana, ali na unosa %2 nije bio found.\n\nMake „„%1”” je važeća DLL ili OCX datoteku i pokušajte ponovo

Regsvr32.exe je nije moguće pronaći potrebnu stavku u modul koji je naveden u komandnoj liniji. Do ovoga može doći ako ulazne tačke neće biti ispravno izvezeni iz modula ili modula nisu neki. DLL ili. OCX datoteku.

Modul „„%1”” je učitana, ali poziv na %2 nije uspjelo sa greška kod %3.\n\nFor više informacija o ovom problemu, pretraživanje na mreži koristeći kôd greške kao termin za pretragu.

Došlo je do greške kada se regsvr32.exe Ulazna tačka u modul koji je naveden u komandnoj liniji. Kôd greške se prikazuje kao deo poruke.

Modul „„%1”” možda nije kompatibilan sa verzijom operativnog sistema Windows na računaru. Proveri da li je modul je kompatibilan sa sa x86 (32-bitni) ili x64 (64-bitna) verzija regsvr32.exe.

Do ove greške može doći, npr, ako regsvr32.exe pokrenut na jedan x86 kompjuter i modul koji je naveden u komandnoj liniji je 64-bitni modul.

Sledeća tabela sadrži RegSvr32 poruke o greškama i mogući uzroci:

Poruka o grešci

Uzrok

Nepoznata zastavica: /invalid_flag

Upisali ste nevažeću kombinaciju zastavica ili komutatora.

Nije navedeno ime DLL.

Niste uključili ime .dll datoteke.

Dll_Name je učitana, ali DllRegisterServer ili DllUnregisterServer mesto unosa nije pronađeno.

Navedeno ime Dll nije .dll ili .ocx datoteka. Na primer, kucanje regsvr32 wjview.exe generiše ova poruka o grešci.

Dll_Name nije izvršna datoteka i za ovaj tip datoteke nije registrovan bez registracije pomoćnik.

Navedeno ime Dll nije izvršna datoteka (.exe, .dll ili .ocx). Na primer, kucanje regsvr32 autoexec.bat generiše ova poruka o grešci.

Dll_Name nije samostalno registruju ili je u memoriji oštećena verzija.

Na primer, kucanje komande regsvr32 icwdial.dll vraća ovu poruku o grešci jer datoteka Icwdial.dll ne samostalno registruju. Ako sumnjate da je oštećena verzija datoteke Dllname u memoriju, pokušajte da ponovo pokrenete računar ili da ponovo izdvojite originalnu verziju datoteke.

Neuspešno (ili neuspešan)

Regsvr32 mora da pokrene COM biblioteku pre nego što to mogu zvati potrebne funkcije COM biblioteke i da opozove pokretanje biblioteke nakon zatvaranja. Ove poruke o greškama dolazi ako je pokušaj pokretanja ili opoziva pokretanja COM biblioteke neuspešan. Na primer, datoteka Ole32.dll je možda oštećena ili možda pogrešna verzija.

Nije uspjelo Učitavanje biblioteke ("Dll_Name"). GetlastError vraća vrednost 0x00000485

Iz datoteke Winerror.h, 0x00000485 = 1157 (ERROR_DLL_NOT_FOUND). To znači „Jednu od datoteka biblioteke potrebnih za pokretanje ove aplikacije nije moguće pronaći”. Na primer, kucanje regsvr32 missing.dll vraća ovu poruku o grešci ako nije pronađena datoteka Missing.dll.

Nije uspjelo Učitavanje biblioteke ("Dll_Name"). GetLastError vraća 0x00000002

Iz datoteke Winerror.h, 0x00000002 = 2 (ERROR_FILE_NOT_FOUND). To znači da je „sistem ne može da pronađe navedenu datoteku”. Drugim rečima, zavisni DLL nije pronađen. Na primer, kucanje komande regsvr32 icwdial.dll Tapi32.dll (zavisnost) nedostaje vraća ovu poruku o grešci...

LoadLibrary("dskmaint.dll") nije uspeo. GetLastError vraća vrednost 0x000001f

Iz datoteke Winerror.h, 0x000001f = 31 (ERROR_GEN_FAILURE). To znači da je „uređaj priključen sistemu ne radi”. Do ovog ponašanja može doći ako pokušate da registrujete Win16 .dll datoteku. Na primer, kucanje regsvr32 dskmaint.dll vraća ovu poruku o grešci.

DllRegisterServer (ili DllUnregisterServer) u Dll_Name nije uspelo. Vratite Šifra je: Niska

Pretraži datoteke Winerror.h datoteku za nisku koja je navedena u poruci.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×