Kako utvrditi da li vaš računar je spreman za pokretanje operativnog sistema Windows Vista, i kako da pronađete programe koji su sertifikovani da radi na operativnom sistemu Windows Vista

UVOD

Ovaj članak sadrži informacije za pomoć pri izboru programa koji su kompatibilni sa operativnim sistemom Windows Vista. Ovaj članak govori o sledećim temama:

  • Utvrdite da li vaš računar možete da pokrenete operativni sistem Windows Vista

  • Kako pronaći Windows kompatibilnim programima

  • Pronađite programe koje su zvanično podržane u operativnom sistemu Windows Vista

  • Pronađite programe koje imaju logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista”

  • Pronađite programe koje imaju logotip „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista”

  • Omogućavanje stariji programi za pokretanje u operativnom sistemu Windows Vista

  • Pomoću Microsoft ACT primena operativnog sistema Windows Vista

  • Saznajte više o programu Windows Logo za dobavljače nezavisni softver

Iako većinu informacija u ovom članku je namenjen korisnicima sa posredničkog računara, neke informacije je namenjena za napredne korisnike računara.

Više informacija

Utvrdite da li vaš računar možete da pokrenete operativni sistem Windows Vista

Ako razmišljate o nadogradnji vašeg računara na operativni sistem Windows Vista, Windows Vista savetnik za nadogradnju možete da koristite da biste utvrdili da li vaš računar je spreman za verziju operativnog sistema Windows Vista koje želite.

Za više informacija o tome kako da preuzmete i instalirate Windows Vista savetnik za nadogradnju, na Microsoftovu Web-mjestu:

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx

Kako pronaći Windows kompatibilnim programima

Znam šta radi. Centra za kompatibilnost operativnog sistema Windows Vista je Web lokacija koja ima status potrebna kompatibilnost na hiljade aplikacija i hardverskih proizvoda, tako da možete da izvršite nadogradnju na operativni sistem Windows Vista sa samopouzdanjem. Pronađite veze do najnovije upravljačke programe i softverske nadogradnje i ostavili povratnu informaciju na tvom iskustvu. Za više informacija, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Centar za kompatibilnost operativnog sistema Windows Vista

Pronađite programe koje su zvanično podržane u operativnom sistemu Windows Vista

Programima koji imaju logotip logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista” ili logotip „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista” zvanično su podržane u operativnom sistemu Windows Vista od strane naših partnera dobavljača (ISV) nezavisni softver. Logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista” identifikuje proizvoda koji su dizajnirani i testirani dostaviti superiorna iskustva sa operativnim sistemom Windows Vista. Logotip „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista” vam daje do znanja koje softver i uređaji nude osnovne linije kompatibilnost sa operativnim sistemom Windows Vista.

Napomena Postoje mnogi programi koje su kompatibilne i dobro funkcionišu sa operativnim sistemom Windows Vista, ali koje nisu uključene u Web lokacije navedene u sledeća dva odeljka. Neki programi nisu uključene jer oni još nisu prošle kroz program Windows Vista logotip ili oni su i dalje završava program. Program se neprestano dodaju nove programe.

Pronađite programe koje imaju logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista”

Logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista” je oznaka za kompatibilnost za programe i uređaje koji su prošli rigorozne program testiranja na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista. Tehničke uslove za ovu oznaku usmereni ka četiri osnovne oblasti: pouzdanost, bezbednost, kompatibilnost sa operativnim sistemom Windows Vista i budućim operativnim sistemima i instalaciju i uklanjanje.

Omogućavanje stariji programi za pokretanje u operativnom sistemu Windows Vista

Većina programa koji su napisani za Windows XP radi i u operativnom sistemu Windows Vista. Međutim, neki stariji programi mogu raditi loše ili možda neće uopšte raditi. Možete pokrenuti programi koji su napisani za ranije verzije operativnog sistema Windows u režimu kompatibilnosti u programu. Ako neki stariji program ne radi ispravno, pokrenite čarobnjak za kompatibilnost programa će simulirati ranije verzije operativnog sistema Windows.

Za više informacija o kompatibilnosti programa, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-us/Help/bf416877-c83f-4476-a3da-8ec98dcf5f101033.mspx

Pomoću Microsoft ACT primena operativnog sistema Windows Vista

Napomena Ovaj odeljak je namenjen za napredne korisnike računara.

Na Microsoft aplikacije Compatibility Toolkit (ACT) 5.0 je životni ciklus upravljanja alatka koja pomaže u prepoznavanju i upravljanje ukupnom aplikacije biografija, smanjujući troškove i vreme angažuje u rešavanju problema sa kompatibilnošću aplikacija, a pomaže vam brzo raspoređivanje operativni sistem Windows Vista i ispravke za Windows.

Za više informacija o tome kako da preuzmete i instalirate Microsoft Application Compatibility Toolkit 5.0, na Microsoftovu Web-mjestu:

http://technet.microsoft.com/en-us/windowsvista/aa905102.aspxAko imate neki softver programirati tj ne Windows Vista kompatibilni, ti i dalje možda moći uspeti pokretanje u operativnom sistemu Windows Vista pomoću određenog programa karticu "Kompatibilnost". Ako to ne radi, pokušajte neku od sledećih resursa. Za više informacija o otklanjanju poteškoća s kompatibilnošću programa, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

931362 napredne metode za rešavanje problema sa program koji se ne pokreće na očekivani način nakon što je instaliran operativni sistem Windows Vista

931360 kako da rešite probleme nekompatibilnost programa koji može da prestane da program za instalaciju operativnog sistema Windows Vista

Saznajte više o programu Windows Logo za dobavljače nezavisni softver

Ako ste dobavljača za nezavisne softvera (ISV) i su zainteresovani da saznaju više o programima logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista” i „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista”, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://www.microsoft.com/whdc/winlogo/WLP30program.mspxAko ste zainteresovani za pronalaženje lako načina za postojeći programi raditi na operativni sistem Windows Vista i postići će označavanje „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista”, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/windowsvista/aa904987.aspx

Reference

Za više informacija o otklanjanju poteškoća s kompatibilnošću programa, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

931361 kako da rešite probleme koji mogu da spreče biti ispravno instaliran na računaru sa operativnim sistemom Windows Vista program

927386 kako da rešite probleme kompatibilnosti programa u operativnom sistemu Windows Vista

Kako 931359 da biste utvrdili da li postoje neki problemi sa kompatibilnošću programa pre nego što instalirate operativni sistem Windows Vista

Napomena Ako i dalje imate problema sa nekompatibilnost programa, možda želite da zamolite nekoga za pomoć ili se obratiti podršci. Za informacije o tome kako da se obratite podršci, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/Ako tražite informacije o AVG anti-virus kompatibilnost sa operativnim sistemom Windows Vista, molim vas da posetite Web lokaciju AVG proizvoda.

Da biste videli centra za kompatibilnost operativnog sistema Windows 7, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju: http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/default.aspx

Za informacije o Windows 7 logotip bi spisak, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju: Lista proizvoda

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×