Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Pretpostavimo da koristite proširenje prilagođavanja definicije izveštaja (RDCE) da biste promenili SQL Server 2008 R2 report Definition Language (RDL) datoteku u sistemu Microsoft SQL Server 2008 R2. Nakon što RDCE obrađuje datoteku, datoteka se ne menja. Očekujete da će RDCE promeniti datoteku.Napomena RDCE je funkcija koja omogućava proširenju usluga izveštavanja da dinamički promeni delove RDL datoteke pre nego što se izveštaj pokreće. Za više informacija pogledajte odeljak "Više informacija".

Uzrok

Do problema dolazi zato što se SQL Server 2008 R2 RDL šema strukturno razlikuje od RDL šeme u sistemima SQL Server 2008 i SQL Server 2005. Ova strukturna razlika dovodi do neuspeha rutine koja objedinjuje originalni RDL i promenjeni RDL.

Rešenje

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2261464 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

U SQL Server 2005 ili SQL Server 2008 RDL datoteci, RDCE može da navede podskup RDL datoteke koji će biti zamenjen. Ovaj podskup može da sadrži element Page, PageHeader, PageFooter ili Body. RDL datoteka za SQL Server 2008 R2 uvodi ReportSections kao kontejner najvišeg nivoa za ove elemente. Ova ispravka menja ponašanje RDCE-a da bi tretirala bilo koju stranicu, StranicuHeader, PageFooter ili Element tela kao elemente za reportSections i pokreće objedinjavanje zajedno sa tim elementom RDL datoteke. 

Reference

Za više informacija o RDCE posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Proširenje prilagođavanja definicije izveštajaZa više informacija o proširenjima usluga izveštavanja posetite sledeću MSDN Veb lokaciju:

Proširenja usluga izveštavanjaZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×