Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Na računaru imate instaliranu instancu microsoft SQL Server 2008 R2.

  • Na računaru nema instaliran Microsoft SharePoint.

  • Pokušavate da kreirate asembler za upravljanje analizama (AMO) u instanci SQL Server 2008 R2. Na primer, pokrenete sledeći kôd da biste kreirali Microsoft.AnalysisServices.dll:CREATE ASSEMBLY <assembly name> AUTHORIZATION < owner name> FROM ' <system drive> :\Program Files\Microsoft SQL Server\100\Setup Bootstrap\SQLServer2008R2\x86\Microsoft.AnalysisServices.DLL'WITH PERMISSION_SET = UNSAFE

U ovom primeru, kreiranje asemblera ne uspeva i dobijate sledeću poruku o grešci:

Assembly 'Microsoft.AnalysisServices' references assembly 'microsoft.sharepoint, version=14.0.0.0, culture=neutral, publickeytoken=71e9bce111e9429c.', koji nije prisutan u aktuelnoj bazi podataka. SQL Server je pokušao da pronađe i automatski učita referentni asembler sa iste lokacije odakle potiče referentni asembler, ali ta operacija nije uspela (razlog: 2(Sistem ne može da pronađe navedenu datoteku.)). Učitajte referentni asembler u aktuelnu bazu podataka i ponovo pokušajte da izvršite zahtev.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što AMO asembler ima netačne zavisnosti od sledeća dva sklopa sistema SharePoint, čak i ako SharePoint nije instaliran:

  • Microsoft.SharePoint.dll

  • Microsoft.AnalysisServices.SharePoint.Integration.dll

Ova dva sklopa se koriste za podršku programu Microsoft PowerPivot za SharePoint.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 4. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2345451 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o kreiranju asemblera posetite sledeću Web lokaciju:

CREATE ASSEMBLY (Transact-SQL)Za više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×