Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 servisni paket 1(SP1) ili SQL Server 2008 R2 ispravke kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 servisnog paketa 1(SP1) ili SQL Server 2008 R2.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Imate upit za višedimenzionalne izraze (MDX) koji ispunjava sledeće uslove u sistemu Microsoft SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2 Analysis Services (SSAS) 2008 R2:

  • Upit koristi funkciju CROSSJOIN.

  • Izraz upita ima više od dva skupa argumenata koji se sastoje od kombinacija različitih hijerarhija atributa u istoj dimenziji.

  • Ovi skupovi su razdvojeni drugim skupom koji se sastoji od kombinacija iz druge dimenzije.

  • Teoretski rezultat postavljen za funkciju CROSSJOIN obično je više od 4.294.967.296 tupleta. Na primer, imate MDX upit koji sadrži sledeće:

   WITH SET S AS CROSSJOIN([Product].[Large Photo].[Large Photo], [Customer].[Customer].[Customer], [Product].[Product].[Product])SELECT {} ON 0,S.ITEM(1) ON 1FROM [Adventureworks]
 • Pokušate da pokrenete upit.

U ovom scenariju, upit se ne pokrene. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Izraz sadrži funkciju koja ne može da radi na skupu sa više od 4.294.967.296 tupleta.

Napomena Excel izvedena tabela može automatski da generiše ovaj tip MDX upita.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 SP1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 11. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 servisni paket 1 (SP1) kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2413738 Kumulativni paket ispravki 11 za SQL Server 2008 servisni paket 1 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 servisnog paketa 1 (SP1). Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 5. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2438347 Kumulativni paket ispravki 5 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

SQL Server 2008 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2467239 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 2 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 2. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, koristite izraz koji ima dva susedna atributa iz iste dimenzije u upitu. Na primer, MDX upit sadrži sledeće:

WITH SET S AS CROSSJOIN([Product].[Large Photo].[Large Photo], [Product].[Product].[Product], [Customer].[Customer].[Customer])SELECT {} ON 0,S.ITEM(1) ON 1FROM [Adventureworks]

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×