Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 servisni paket 1(SP1) i SQL Server 2008 R2 ispravke kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 servisnog paketa 1(SP1) i SQL Server 2008 R2.

Važno Ovaj članak sadrži informacije koje vam pokazuju kako da smanjite bezbednosne postavke ili kako da isključite bezbednosne funkcije na računaru. Ove promene možete da izvršite da biste zaobišli određeni problem. Pre nego što izvršite ove promene, preporučujemo da procenite rizike koji su povezani sa primenom ovog zaobilaznog rešenja u vašem okruženju. Ako primenite ovo zaobilazno rešenje, preduzmite sve odgovarajuće dodatne korake da biste zaštitili računar.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Internet Explorer 8 pokrenete na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili novijoj verziji operativnog sistema Windows. Napomena Ne pokrenete Internet Explorer 8 kao administrator.

 • Omogućavate sledeće funkcije ili su sledeće funkcije već omogućene:

  • Funkcija "Kontrola korisničkog naloga (UAC)" omogućena je u operativnom sistemu Windows.

  • Potvrđen je izbor u polju za potvrdu Omogući zaštićeni režim za Internet zonu, zonu lokalne interne mreže i zonu pouzdanih lokacija.

 • Internet Explorer 8 koristite za pristup Veb lokaciji Menadžer izveštaja za Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS 2008) ili SQL Server 2008 R2 .

 • Kreirate izveštaj na Veb lokaciji, a zatim pokušate da odštampate izveštaj.

 • Dobijate poruku koja vas savetuje da instalirate RSClientPrintControl ActiveX kontrolu u programu Internet Explorer 8.

 • Ti instaliraj kontrolu.

U ovom scenariju izveštaj se ne štampa, a zatim dobijate sledeću poruku o grešci:

Došlo je do greške tokom ove operacije

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što activeX kontrola RSClientPrintControlWM_INITDIALOG nepravilno prikazuje poruke za dijalog štampanja.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 SP1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 11. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 servisni paket 1 (SP1) kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2413738 Kumulativni paket ispravki 11 za SQL Server 2008 servisni paket 1 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 servisnog paketa 1 (SP1). Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 5. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2438347 Kumulativni paket ispravki 5 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

SQL Server 2008 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2467239 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 2 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 2. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Rešenje

Upozorenje Ovo rešenje može dovesti do toga da računar ili mreža budu podložniji napadima zlonamernih korisnika ili zlonamernog softvera kao što su virusi. Ne preporučujemo ovo zaobilaženje, ali pružamo ove informacije kako biste mogli da primenite ovo zaobilaženje po sopstvenom nahođenju. Koristite ovo zaobilazno rešenje na sopstveni rizik. Da biste zaobišli ovaj problem, opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući zaštićeni režim u zoni lokalne interne mreže i u zoni pouzdanih lokacija. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Otvorite Internet Explorer 8, izaberite stavku Alatke, Izaberite stavku Internet opcije, a zatim izaberite karticu Bezbednost.

 2. Kliknite na zonu lokalne interne mreže, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući zaštićeni režim.

 3. Kliknite na zonu pouzdanih lokacija, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući zaštićeni režim.

 4. Ponovo pokrenite Internet Explorer 8.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×