KB2478514 - Ispravka: "Proces objedinjavanja nije mogao da pristupi podacima redova" dolazi kada se agent za objedinjavanje zaustavi, a redovi su postavljeni na 4 u koloni genstatusa u msmerge_genhistory sistemskoj tabeli

Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 ili SQL 2008 R2 ispravke kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 ili SQL 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Kreirate objedinjenu replikaciju koja koristi Veb sinhronizaciju u sistemu Microsoft SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2. Primećujete da agent za objedinjavanje ne primenjuje promene preuzimanja ili otpremanje promena u bazi podataka. Kada dođe do ovog problema, poruka o grešci koja je slična sledećem obrascu evidentira se u datoteci evidencije objedinjenog agenta:

OLE DB Pretplatnik 'pretplatnik': {poziv sp_MSgetonerow (?, ?, ?) }OLE DB Pretplatnik 'pretplatnik': {poziv sp_MSenumcolumns (?,?)} Proces objedinjavanja nije mogao da pristupi podacima reda na 'Pretplatniku'. Kada rešavate probleme, ponovo pokrenite sinhronizaciju sa detaljnim evidentiranjem istorije i navedite izlaznu datoteku u koju ćete pisati ili pokrenite uslužni program SQL Profiler da biste identifikovali izvor otkazivanja.

Važno Da biste potvrdili da imate ovaj problem, trebalo bi da vidite redove koji imaju kolonu genstatusau msmerge_genhistory sistemskoj tabeli. Ovi redovi su postavljeni na 4. Tipično je da kolona genstatusa bude postavljena na 4 dok agent umeće podatke. Međutim, prekinuti agent može da ostavi kolonu genstatusa postavljenu na 4. Kolona genstatusapostavljena na 4 treba da bude obrađena sledeći put kada se agent pokreće. Međutim, u ovom scenariju, ako ponovo pokušate da pokrenete agenta, on prestaje sa porukom o grešci koja je slična poruci koja je ovde pomenuta.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2498535 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 objavljen

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2544793 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 7. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2507770 Kumulativni paket ispravki 7 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o Veb sinhronizaciji radi objedinjavanja replikacije posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Web sinhronizacija za objedinjavanje replikacijeZa više informacija o tome koje datoteke se menjaju i za informacije o bilo kojim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2498535 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 servisni paket 2

Reference

Za više informacija o listi dostupnih buildova nakon izdavanja sistema SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 objavljenZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499 Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×