Simptomi

Pretpostavimo da instalirate Microsoft SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2 na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Server 2008 ili Windows Server 2008 R2. Kada se aplikacija poveže sa SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2 pomoću microsoft SQL Server Native Client 10.0, povremeno dobijate grešku "Scheduler bez prinosa". Napomena Svaka greška "Planer bez prinosa" evidentira se u sql Server 2008 ili SQL Server 2008 R2 datoteci evidencije grešaka. Pored toga, SQL Server prestaje povremeno da se odaziva. Da biste zaobišli ovaj problem, možda ćete morati ponovo da pokrenete SQL Server. Napomene

 • Ova hitna ispravka se primenjuje i na SQL Native Client i na SQL Server enginee.

 • Ako ste instalirali SQL Server 2008 servisni paket 2 (SP2), do greške "Planer bez prinosa" neće doći, a SQL Server 2008 ne prestaje da se odaziva. Međutim, možete dobiti poruku o grešci koja je slična sledećoj:

  kôd greške 26073 - // ErrorFormat: TCP veza je zatvorena ali podređeni proces SQL Servera možda drži duplikat utičnice veze

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što SQL Server Native Client 10.0 nepravilno rukuje TCP bliskim pozivom na utičnici.

Rešenje

Napomena

Ako ste nedavno primenili SQL Server GDR ispravke u skladu sa bezbednosnim biltenom MS11-049, ne možete da primenite kumulativne ispravke koje su pomenute u ovom članku. Kada pokušate da primenite ispravke pomoću kumulativnog podešavanja ispravke, dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

Ispravka za SQL Server sa većom verzijom je već instalirana na instanci SQL Server <ime>, tako da nije moguće primeniti trenutnu ispravku sistema SQL Server. Verzija sql Server ispravke koja je već instalirana je GDR 10.2.4064.0 (10.2.4310.0) sa KB2494089, a trenutna ispravka za SQL Server je 10.2.4272.0 sa KB2467239.

U ovom scenariju, pored ispravke za problem sa MS11-049 morate primeniti I GDR paket koji sadrži ispravku za problem koji je pomenut u ovom članku u bazi znanja. Da biste pronašli odgovarajuće GDR i QFE pakete koji se primenjuju na opseg SQL Server builds, pogledajte odeljak najčešća pitanja u sledećem bezbednosnom biltenu:

http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS11-049.mspxNa primer, ako koristite SQL Server 2008 servisni paket 2 i primenite GDR hitnu ispravku za KB2494089 da biste dobili ispravku za KB2491214, morate primeniti ispravku QFE KB2494094.

Kumulativne informacije o ažuriranju

Da biste rešili ovaj problem, primenite odgovarajuće ispravke za SQL Server i Windows Server koje su pokrenute na računaru. Napomena Do ovog problema može doći u klijent aplikaciji koja koristi SQL Server Native Client i funkciju (kao što je funkcija CreateProcess) da biste kreirali novi podređeni proces. U tom slučaju morate da primenite i hitne ispravke za Windows Server i SQL Server.

Ispravke za SQL Server

Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 6. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2489376 Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was releasedKumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2 Ispravka za ovaj problem prvi put je objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2467239 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 2 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 2. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Ispravke za Windows Server

Hitna ispravka za Windows Server 2008 R2

976932 Informacije o servisnom paketu 1 za Windows 7 i Windows Server 2008 R2

Hitna ispravka za Windows Server 2008

2398202 Aplikacija može prestati da se odaziva u operativnom sistemu Windows Server 2008 ili Windows Vista kada aplikacija zatvori vezu sa utičnicom ili se isključi

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Stoga se potrudite da pažljivo sledite ove korake. Za dodatnu zaštitu pravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete vratiti registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o rezervnoj kopiju i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsDa biste zaobišli ovaj problem, dodajte vrednost SuperSocketNetlib\TcpAbortiveClose u ključ registratora za MSSQLServer. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Otvorite alatku "Uređivač registratora". Da biste to uradili, koristite odgovarajući metod za operativni sistem:

  • U operativnom sistemu Windows Vista kliknite na dugme Start, otkucajte regedit u polju Započinji pretragu, a zatim pritisnite taster ENTER.

  • U operativnom sistemu Windows XP kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte regedit, a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. Pronađite sledeći potključ registratora, a zatim kliknite na njih.

  • Za podrazumevanu instancu sistema SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći potključ registratora:

   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server\MSSQL10. MSSQLSERVER\MSSQLServer\SuperSocketNetLib\Tcp\

  • Za imenovanu instancu sistema SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći potključ registratora:

   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server\MSSQL10. (Ime instance)\MSSQLServer\SuperSocketNetLib\Tcp\

 3. U meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku DWORD vrednost.

 4. Otkucajte TcpAbortiveClose, a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. U meniju Uređivanje izaberite stavku Izmeni.

 6. Kliknite na dugme Decimalnibroj , a zatim u polje sa podacima o vrednosti otkucajte 1.

 7. Napustite uređivač registratora.

 8. Ponovo pokrenite SQL Server.

Reference

Za više informacija o instaliranju SQL Server Native Client posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokaciju:

Kako instalirati SQL Server Native ClientZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×