Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Instalirate Microsoft SQL Server 2008 R2 Analysis Services (SSAS) na računaru.

  • Kocku kreirate u SSAS instanci koja sadrži razbarušenu hijerarhiju.

  • Klijentsku aplikaciju koristite za povezivanje sa SSAS instancom, a zatim svojstvo MDX Unique Name Style postavljate na "2" u niski veze. Ovo svojstvo koristi sledeći algoritam putanje imena:

    [dim].[n1].[n2]

  • MDX upit pišete da biste referencirao razularene članove hijerarhije pomoću metoda "Stil imena 2".

U ovom scenariju, upit ne vraća stavke za referentnog člana.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 6. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2489376 Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 R2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, koristite metod "Stil imena 1". Ovaj metod može da koristi sledeći algoritam putanje ključa da bi referencirao razularene članove hijerarhije u MDX upitu:

[dim].&[k1].&[k2]

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o radu sa razularenim hijerarhijama posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Rad sa razrogačenim hijerarhijamaZa više informacija o svojstvu "Jedinstveni stil imena" posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Svojstvo "Unique Name Style" ("Stil jedinstvenog imena"Za više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×