KB2497585 - Ispravka: Netačan izveštaj u stilu biltena kada se vrednost okvira za tekst proteže iz jedne kolone u drugu u SSRS 2008 ako koristite format prikazivača preloma tvrdog stranice

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2008.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Izveštaj u stilu biltena kreirate u sistemu Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS 2008).

 • Definišete najmanje dve kolone u izveštaju. Jedna od kolona ima okvir za tekst.

 • Dužina vrednosti u okviru za tekst je veoma dugačka, a vrednost se proteže i na drugu kolonu.

 • Izveštaj pokušavate da prikažete pomoću prikazivača preloma stranice u Studiju za razvoj poslovnog obaveštavanja (BIDS) ili u Web usluzi servera izveštaja.Napomena Slede formati prikazivača preloma stranice:

  • Pdf

  • Tiff

  • Raspored štampanja/štampanja/pregled pre štampanja

U ovom scenariju, izveštaj nije ispravno prikazan. Pored toga, možete naići na neki od sledećih problema:

 • Ako za prikazivanje izveštaja koristite PDF, TIFF ili Raspored štampanja, kolona koja sadrži okvir za tekst ne prikazuje vrednosti.

 • Ako za prikazivanje izveštaja koristite pregled pre štampanja ili pre štampanja, dobićete sledeću poruku o grešci:

  Došlo je do greške tokom lokalne obrade izveštaja. Indeks i dužina moraju da se odnose na lokaciju unutar niske. Ime parametra: došlo je do greške "Dužina" pri pokušaju prikazivanja izveštaja. (0x80004005)

Napomena Do ovog problema ne dolazi u sistemu Microsoft SQL Server 2008 R2 Reporting Services (SSRS 2008 R2).

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2498535 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 2 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 2. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o kreiranju izveštaja u stilu biltena u SSRS posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Kreiranje izveštaja u stilu biltena u SSRS-uZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×