KB2516439 - Ispravka: "Skripta '/MDM/ScriptResource.axd' sadrži više poziva na Sys.Application.notifyScriptLoaded(). Dozvoljena je samo jedna" greška na SQL Server 2008 R2 MDS Veb lokaciji

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Instalirate i konfigurišete Microsoft SQL Server 2008 R2 Master Data Services (MDS) na računaru.

 • Kreirate MDS Web lokaciju.

 • Prijavite se na Veb lokaciju pomoću programa Internet Explorer.

 • Filter atributa pokušavate da dodate u kontrolu "Kriterijumi filtera" na stranici "Atribut.aspx".

U ovom scenariju možete naići na sledeće greške:

 • Ikona upozorenja za JavaScript pojavljuje se na statusnoj traci programa Internet Explorer.Napomena Ikona upozorenja javaScript je žuti trougao sa znakom uzvika.

 • U dijalogu je prikazana JavaScript poruka o grešci koja je slična sledećoj:

  {Greška na ovoj Veb stranici može dovesti do nepravilnog rada. Име: Sys.ScriptLoadFailedException: The script '/MDM/ScriptResource.axd?d=<long_random_string>' contains multiple calls to Sys.Application.notifyScriptLoaded(). Samo jedan je dozvoljen. Linija: 5Char: 25340Code: 0}

  Napomena Čuvar <long_random_string> predstavlja instancu prilikom učitavanja Web lokacije.

 • Internet Explorer može prestati da se odaziva nakon što se naiđe na Grešku javaScripta.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog greške u javaScript izvornom kodu za numeričkuupdown kontrolu tabstrip na stranici Attribute.aspx.Napomena JavaScript izvorni kôd za kontrolu je uključen u datoteku ScriptResource.axd. Kada se metod obaveštavanjaScriptLoaded poziva više puta, metod generiše grešku. Međutim, šifra izvora za numeričkoupdownbutton tabstrip kontrolu sadrži suvišne pozive metodu obaveštavanjaScriptLoaded. Za više informacija o metodu Sys.Application.notifyScriptLoaded posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Opšte informacije o metodu Sys.Application.notifyScriptLoaded

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2544793 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 5. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2507770 Kumulativni paket ispravki 5 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×