Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 ili Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2008 R2 ili SQL Server 2008.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Kreirate uskladištenu proceduru izvršavanja uobičajenog jezika (CLR) za Microsoft SQL Server 2008 R2 ili Microsoft SQL Server 2008 bazu podataka.

 • ClR uskladištena procedura se primenjuje kao javni statički metod koji daje ceo broj vrednosti u programu Microsoft .NET Framework.

 • Pokrenete aplikaciju koja naziva CLR uskladištenu proceduru. Uskladištena procedura CLR vraća ispravnu vrednost.

 • Izvršavate neke operacije koje ponovo komplikuju plan izvršenja za uskladištenu proceduru CLR-a.Napomena Više informacija o tome kako da ponovo uskladištite plan izvršenja uskladištene procedure potražite u odeljku "Više informacija".

 • Ponovo pokrenite aplikaciju.

U ovom scenariju, CLR uskladištena procedura nepravilno daje vrednost NULL. Pored toga, morate ponovo pokrenuti uslugu SQL Server da biste se oporavili od ovog problema.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 servisni paket 3

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2008 servisni paket 3. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2633143 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 3Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2629969 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 3 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 3 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 3. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567714 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 8. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2534352 Kumulativni paket ispravki 8 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Više informacija

Da biste ponovo izvršili plan izvršenja uskladištene procedure, izvršite neku od sledećih operacija:

 • Pokrenite DBCCFREEPROCCACHE izjavu.

 • Pokrenite jednu od sledećih izjava u odnosu na tabelu ili prikaz:

  • IZMENI TABELU

  • IZMENI PRIKAZ

 • Pokrenite plan izvršavanja koji menja ili briše indekse.

 • Izvršite operaciju ažuriranja na statističkim podacima koje koristi plan izvršavanja. Napomena Možete pokrenuti izvod da biste izvršili operaciju ažuriranja ili se operacija ažuriranja može izvršiti automatski.

 • Pokrenite sp_recompile izvod.

 • Izvršite mnoge promene na tasterima. Na primer, koristite korisnički nalog koji ažurira tabelu na koju upućuje izvod da biste pokrenuli izvod INSERTili DELETE.

 • Umetnite ili izbrišite mnogo redova iz tabele koja sadrži okidače.

 • Koristite opciju WITH RECOMPILE da biste pokrenuli uskladištenu proceduru.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o uskladištenim CLR procedurama posetite sledeću MSDN Veb lokaciju:

Opšte informacije o uskladištenim CLR proceduramaZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×