Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 servisni paket 2 (SP2) kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 SP2.

Simptomi

Kada se vreme upita pojavi tokom sinhronizacije objedinjene replikacije u sistemu Microsoft SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2, može doći do nesaglašenosti ili gubitka podataka. Međutim, agent za objedinjavanje uspešno završava replikaciju objedinjavanja.Napomene

 • Do ovog problema može doći u jednom od sledećih scenarija:

  • Sinhronizujete promene izdavača sa pretplatnikom i vreme upita na pretplatniku dok pretplatnik preuzima podatke od izdavača.

  • Sinhronizujete promene od pretplatnika na izdavača i vreme upita za izdavača dok izdavač preuzima podatke od pretplatnika.

 • Do ovog problema dolazi kada je vremensko vreme upita izazvano jednim od sledećih uslova:

  • Zaključavanja ažuriranja se drže u redovima ili tabelama dok traje dugotrajna transakcija.

  • Drugi agent za replikaciju izvršava operaciju provere valjanosti podataka u odnosu na tabele.

  • Drugi agent za replikaciju blokira redove ili tabele.

 • Agent za objedinjavanje može da evidentira sledeću poruku o vremenskom periodu:

  Proces objedinjavanja nije uspeo da izvrši upit jer je vreme upita bilo vanvremenski. Ako se ovo otkazivanje nastavi, povećajte vremensko vreme upita za proces.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što transakcija koja izvršava replikaciju objedinjavanja na pretplatniku nije izvršena ili vraćanje unazad kada dođe do vremenskog perioda upita. Otvara se nova transakcija da bi se nastavila replikacija objedinjavanja dok je prethodna transakcija još uvek otvorena. Kada redovi ili tabele pretplatnika više ne budu blokirane, nova transakcija uspešno završava replikaciju objedinjavanja. Međutim, prethodna transakcija se vraća kada agent za objedinjavanje završi replikaciju objedinjavanja i prekine vezu. Zbog toga se na pretplatniku javlja nesaradnja ili gubitak podataka.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju 

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 10. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2591746 Kumulativni paket ispravki 10 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2591748 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 SP2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnom paketu ispravki 6. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 SP2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2582285 Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 SP2. Preporučujemo da razmotrite primenu najnovijeg izdanja za ažuriranje koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×