KB2624272 - Ispravka: greška 9013 kada pokušate da pokrenete SQL Server usluge nakon primene SQL Server 2008 R2 SP1 za SQL Server 2008 R2

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 (SP1) u jednoj datoteci koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1).

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Primenjujete Microsoft SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 (SP1) za Microsoft SQL Server 2008 R2.

  • Pokušate da pokrenete SQL Server usluge.

U ovom scenariju, greška 9013 koja je slična sledećoj može biti evidentirana u evidenciji grešaka sistema SQL Server:

Rep evidencije za bazu podataka %ls se ponovo piše tako da se podudara sa novom veličinom sektora od %d bajtova. %d bajtova u nadoknadi %I64d u datoteci %ls će biti napisano.

Napomena Ova greška ne izaziva rizik za bazu podataka.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što logička veličina sektora za glavne, msdb i baze podataka modela nije prikladno smeštena. Kada se kreira baza podataka, logička veličina sektora se skladišti u metapodacima. Kada se baza podataka izvede na mrežu, vrši se provera da bi se videlo da li su podaci koji su zapisani u datoteci evidencije poravnati sa veličinom sektora koja je formatirana. Ako nisu poravnati, rep evidencije će biti ponovo napisan i pojaviće se problem koji je pomenut u odeljku "Simptomi". Na osnovu dizajna iz sistema Microsoft SQL Server 2000, glavne, modelske i msdb baze podataka su oblikovane sa sektorom veličine 4096 bajtova. Maksimalna vrednost veličine fizičkog sektora i logičke veličine sektora koriste se u verzijama sistema SQL Server starije od SQL Server 2008 R2 SP1. Međutim, SQL Server 2008 R2 SP1 dodaje podršku za 512-bajtne emulacije disk jedinica. Zbog nedostatka, veličina fizičkog sektora se koristi kada ne bi trebalo da bude. Na primer, ako je veličina fizičkog sektora disk jedinice 512 bajta, a logička veličina sektora mastera, modela i msdb baza podataka je 4096 bajtova, one neće biti poravnate. Zbog toga se poruka o grešci koja je pomenuta u odeljku "Simptomi" evidentira u evidenciji grešaka sistema SQL Server.Napomena Obično je to veličina fizičkog sektora disk jedinice na kojoj je baza podataka kreirana.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008 R2 SP1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 4. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 SP1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2633146 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008 R2 SP1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 R2 SP1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 SP1 was released

Više informacija

Za više informacija o ovom problemu posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Nakon primene SQL Server 2008 R2 SP1 greška 9013 je evidentirana

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×