KB2653857 - Ispravka: Ne možete se povezati sa SQL Serverom pomoću JDBC upravljačkog programa za SQL Server nakon nadogradnje na JRE 6 ispravku 29 ili noviju verziju

Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 servisni paket 3 (SP3) ili Microsoft SQL Server 2008 R2 ispravke kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 servisnog paketa 3 (SP3) ili SQL Server 2008 R2.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Imate klijentsku aplikaciju koja koristi Java i Microsoft JDBC upravljački program za SQL Server za povezivanje sa SQL Serverom.

 • Nadogradnju Oracle Java Runtime okruženja (JRE) nadograđujete na verziju 6 Update 29 ili noviju verziju.

 • Kada nadogradite JRE, više nećete moći da se povežete sa SQL Serverom.

U ovom scenariju, JDBC upravljački program može prestati da se odaziva kada pokušava da otvori vezu. Pored toga, JDBC upravljački program ne uspe odmah i svežanj poziva se generiše ako se za šifrovanje veza koristi neki od sledećih metoda:

 • Svojstvo "Šifrovanje" je postavljeno na vrednost True u URL adresi veze.

 • SQL Server je konfigurisan da forsiraj šifrovanje.

Napomene

 • Do ovog problema može doći ako koristite implementacije sloja bezbednih priključaka (Secure Sockets Layer( SSL)/Transport Layer Security (TLS) koje sadrže istu promenu ponašanja kao JRE verzija 6 Update 29 i novije verzije. Ova promena ponašanja rešava određeni bezbednosni problem poznat kao "ZVER". Ako niste sigurni da li proizvod nezavisnog proizvođača sadrži implementaciju SSL/TLS-a koja uključuje ovu promenu, obratite se dobavljaču proizvoda.

 • Svaki dobavljač pristupa podacima koji koristi OpenSSLlibrary takođe može da izazove ovaj problem.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što mašina SQL Server ne može da rukuje zapisima za prijavljivanje kada su SSL podaci podeljeni na više tabelarnih paketa toka podataka (TDS).

Rešenje

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2008 R2

Da biste rešili ovaj problem, nabavite najnoviji servisni paket za SQL Server 2008 R2. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2527041 Nabavljanje najnovijeg servisnog paketa za SQL Server 2008 R2

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 6 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2679367 Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 SP3

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 servisni paket 3 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2648098 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 servisni paket 3Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 servisnog paketa 3. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2629969 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 3 objavljen

Više informacija

Za više informacija o ovom problemu posetite sledeću Web lokaciju:

Microsoft savetnik za bezbednost (2588513)

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, upotrebite jedan od sledećih metoda:

 • Koristite raniju verziju Oracle JRE od JRE verzije 6 Update 29.

 • Onemogući deljenje SSL zapisa na JRE nivou.Napomene

  • Ovaj metod može imati bezbednosne posledice za HTTP komunikaciju.

  • Za više informacija o ovoj proceduri možete se obratiti.

Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje nikakvu garanciju, impliciranu ni neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".Ovaj problem je prvi put ispravljen u SQL Server 2008 R2 servisnom paketu 2.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×