Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 (SP1) kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 R2 servisnog paketa 1 (SP1).

Simptomi

Pretpostavimo da koristite nalog za povezivanje sa Microsoft SQL Server 2008 R2 ili Microsoft SQL Server 2012 serverom. Lozinka za prijavljivanje za nalog sadrži najmanje jednu tačku i zarez. Kada pokušate da kreirate novi plan održavanja za SQL Server 2008 R2 ili SQL Server 2012 server u programu SQL Server Management Studio, dobijate sledeću poruku o grešci:

Format niske veze nije važeći. Mora se sastojati od jedne ili više komponenti obrasca X=Y, razdvojenih tačkom i zarezom. Do ove greške dolazi kada je niska veze sa nultim komponentama postavljena u upravljaču za povezivanje baze podataka.

Pored toga, kada kliknete na dugme Prikaži tehničke detalje u dijalogu koji prikazuje poruku o grešci, u dijalogu "Više informacija" dobijate sledeće informacije o poruci o grešci:

=================================================================================================================================== Mora se sastojati od jedne ili više komponenti obrasca X=Y, razdvojenih tačkom i zarezom. Do ove greške dolazi kada je niska veze sa nultim komponentama postavljena u upravljaču za povezivanje baze podataka. (MaintenancePlan)------------------------------Program Location: at Microsoft.SqlServer.Dts.Runtime.ConnectionManager.set_ConnectionString(String value) at Microsoft.SqlServer.Management.DatabaseMaintenance.MaintenancePlan.AddDefaultConnection(ServerConnection connection) at Microsoft.SqlServer.Management.DatabaseMaintenance.MaintenancePlan.InitializeNewPlanForDesigner() at Microsoft.SqlServer.Management.DatabaseMaintenance.MaintenancePlanData.. ctor(Package source, ServerConnection localServerConnection, Boolean isNewPlan) at Microsoft.SqlServer.Management.DatabaseMaintenance.DbMaintView.LoadMaintenancePlan(String connectionString, IManagedConnection connection, String objectUrn) at Microsoft.DataTransformationServices.VsIntegration.DtsDesignerService Object connection, String objectUrn) at Microsoft.SqlServer.Management.DatabaseMaintenance.MaintDesignerMenuHandler.Invoke()========================================================================================================================================================================================================= Mora se sastojati od jedne ili više komponenti obrasca X=Y, razdvojenih tačkom i zarezom. Do ove greške dolazi kada je niska veze sa nultim komponentama postavljena u upravljaču za povezivanje baze podataka. (MaintenancePlan)------------------------------Program Location: at Microsoft.SqlServer.Dts.Runtime.Wrapper.IDTSConnectionManager100.set_ConnectionString(String pbstrConnectionString) at Microsoft.SqlServer.Dts.Runtime.ConnectionManager.set_ConnectionString(String value)

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se tačke i zarez koriste za raščlanjavanje niske veze u sql serveru. U ovom slučaju se koristi i tačka i zarez koji se nalazi u lozinki. Zbog toga je niska veze nepravilno raščlanjena.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2012 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2765331 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2012 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2772858 SQL Server 2012 builds koji je objavljen nakon što je SQL Server 2012 servisni paket 1 objavljen

SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3 za SQL Server 2012. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2723749 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2012 na instalaciju sistema SQL Server 2012.

SQL Server 2008 R2 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2720425 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2730301 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 was released

SQL Server 2008 R2 SP1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 7. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2703282 Kumulativni paket ispravki 7 za SQL Server 2008 R2 SP1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 R2 servisnog paketa 1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 SP1 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o kreiranju plana održavanja u sistemu SQL Server 2012 posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Kako napraviti plan održavanja?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×