KB2689367 - Ispravka: Sekundarne baze podataka u sekundarnoj replici mogu biti u "nepoznatom" stanju ako se sekundarna replika pridruži grupama dostupnosti dva puta u SQL Server 2012

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2012 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Imate instancu microsoft SQL Server 2012 koja ima omogućenu funkciju AlwaysOn Availability Groups.

  • Instanci dodajete nekoliko raspoloživih grupa (AG).

  • Pridruћite se sekundarnoj replici u ove AG-ove dva puta.

U ovom scenariju, sekundarne baze podataka u sekundarnoj replici mogu biti u "nepoznatom" stanju. Pored toga, kretanja podataka se zaustavljaju, a pomoćnim bazama podataka se ne može pristupiti kada je odgovarajuća primarna replika prekinuta.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2012. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2679368 Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server ispravki. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, donesite sekundarne baze podataka na mrežu, a zatim se pridružite sekundarnoj replici u AG-ove.

Reference

Za više informacija o funkciji AlwaysOn Availability Groups posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Opšte informacije o AlwaysOn raspoloživim grupamaZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499 Imenovanje šeme za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×