Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2012 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012.

Simptomi

Razmotrite sledeće scenarije.1. scenario

 • Na sistemu zasnovanom na x64 uređaju imate instalirano standardno izdanje jednog od sledećih vrednosti:

  • Microsoft SQL Server 2005

  • Microsoft SQL Server 2008

  • Microsoft SQL Server 2008 R2

 • Korisniku "Zaključaj stranice u memoriji" dodeljujete pravo na nalog za pokretanje SQL Server usluge.

 • Ne omogućavate zastavicu za praćenje 845. Zbog toga instanca SQL Servera ne koristi zaključane dodele stranica.

 • Instancu SQL servera nadograđujete na SQL Server 2012.

 • Započinjete nadograđenu instancu sql servera.

U ovom scenariju, nadograđena instanca SQL Servera počinje korišćenjem zaključanih dodela stranica bez upozorenja. Međutim, pravilo za nadogradnju x64 instalacija na LPIM-u vas ne upozorava na ovu promenu ponašanja. Pored toga, primećujete da ovo pravilo netačno označava PROSLEĐENO.2. scenario

 • Standardno izdanje jednog od sledećih je instalirano na sistemu zasnovanom na x86:

  • Microsoft SQL Server 2005

  • Microsoft SQL Server 2008

  • Microsoft SQL Server 2008 R2

 • Korisniku "Zaključaj stranice u memoriji" dodeljujete pravo na nalog za pokretanje SQL Server usluge.

 • Ne podešavate i ne konfigurišete funkciju Proširenja prozora adrese (AWE). Zbog toga instanca SQL Servera ne koristi zaključane dodele stranica.

 • Instancu SQL servera nadograđujete na SQL Server 2012.

 • Započinjete nadograđenu instancu sql servera.

U ovom scenariju, nadograđena instanca SQL Servera počinje korišćenjem zaključanih dodela stranica bez upozorenja. Međutim, pravilo za nadogradnju LPIM-a za x86 instalacije vas ne upozorava na ovu promenu ponašanja. Pored toga, primećujete da ovo pravilo netačno označava PROSLEĐENO.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog poznatog problema u kodu pravila nadogradnje. Pravilo za nadogradnju nepravilno proverava pravo korisnika "Zaključaj stranice u memoriji". Konkretno, proverava korisničko pravo korisnika "Zaključaj stranice u memoriji" za bezbednosni identifikator usluge (SID) a ne za nalog usluge.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, primenite ovu ispravku. Ova ispravka ispravlja poznati problem u kodu pravila za nadogradnju da bi ispravno proverila pravo korisnika "Zaključaj stranice u memoriji" i upozorila vas tokom nadogradnje. Kada koristite metod podešavanja slip-toka da biste primenili ovu kumulativnu ispravku zajedno sa izdatom verzijom sistema Microsoft SQL Server 2012, pravilo za nadogradnju ispravno prikazuje upozorenje.

SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2012. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2703275 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Zastavica za praćenje 845 je korisna u standardnim Edition verzijama sistema SQL Server da bi se omogućilo pravo korisnika "Zaključaj stranice u memoriji" da radi, kao što je opisano u sledećem članku u Microsoft bazi znanja:

970070 Podrška za zaključane stranice na SQL Server 2008 R2 Standard Edition x64, sql Server 2005 Standard Edition 64-bitni sistemi i na SQL Server 2008 Standard Edition 64-bitni sistemiZa više informacija o omogućavanju opcije "Zaključaj stranice u memoriji" posetite sledeće Microsoft TechNet Veb lokacije:

Omogućavanje zaključanih stranica u opciji "Memorija" (Windows) Zaključajte stranice u memoriji koje su sada dostupne za 64-bitno standardno izdanje SQL serveraZa više informacija o omogućavanje zaključanih stranica u sistemu SQL Server 2012 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2659143 Omogućavanje funkcije "zaključane stranice" u sistemu SQL Server 2012Za više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×