Ovaj problem se odnosi na usluge izveštavanja sistema Microsoft SQL Server 2012.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Kreirate aplikaciju Windows forms ili Windows Presentation Foundation (WPF) aplikaciju zasnovanu na programu Microsoft .NET Framework 4.0.

  • U Windows obrascima ili WPF aplikaciji koristite Microsoft Report Viewer 2010 kontrolu da biste prikazali Microsoft SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS 2012) izveštaj koji radi u udaljenom režimu.

  • Izveštaj sadrži parametar tipa DateTime koji ima podrazumevanu vrednost.

  • Aplikaciju pokrenete na operativnom sistemu koji ima regionalne postavke podešene na italijanski. Pored toga, format long time je podešen na "HH:mm:ss".

U ovom scenariju može doći do jednog od sledećih problema:

  • Podrazumevana vrednost parametra tipa DateTime nije prikazana u oblasti odziva parametra.

  • Ako parametru tipa DateTime dodelite vrednost i ažurirate izveštaj, vrednost se gubi nakon prikazivanja izveštaja i neće biti prikazana.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog promene u .NET Framework 4.0 koja sprečava aplikaciju i SSRS 2012 da koriste ispravne informacije zasnovane na regionalnim postavkama operativnog sistema. Aplikacije zasnovane na .NET Framework 4.0 koriste regionalne postavke koje vraća Windows. Međutim, SSRS 2012 je izgrađen na .NET Framework 3.5 servisnom paketu 1 (SP1). Zbog toga SSRS 2012 koristi regionalne postavke koje su ugrađene u .NET Framework 3.5 SP1. Kada SSRS 2012 server pokreće izveštaj pomoću simbola "." kao znaka za razdvajanje vremena, parametar tipa DateTime se šalje klijentu kao niska. Kontrola prikazivača izveštaja poziva metod DateTimeOffset.TryParse da proveri valjanost niske pomoću simbola ":" kao znaka za razdvajanje vremena. Zbog toga je provera valjanosti niske netačna i nije prikazana u oblasti odziva parametra.Napomena Do ovog problema dolazi samo ako je format "Dugačko vreme" postavljen na "HH:mm:ss", podrazumevanu postavku za regionalne postavke na italijanskom jeziku. Podrazumevana postavka za regionalne postavke na italijanskom jeziku zavisi od vašeg operativnog sistema. Pored toga, možete da konfigurišete podrazumevanu postavku operativnog sistema tako što ćete promeniti format "Dugačko vreme".

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2012 servisni paket 1 (SP1)

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2790947 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2012 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012 Service Pack 1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2772858 SQL Server 2012 builds koji je objavljen nakon što je SQL Server 2012 servisni paket 1 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Da biste zaobiљli problem, koristite jedno od sledeжih rešenja:

  • Podesite regionalne postavke na aplikaciji i operativnom sistemu tako da se podudaraju sa regionalnim postavkama koje se nalaze na klijentu.

  • Kreirajte polje za unos niske koje će korisnik popuniti tekstom. Zatim u izveštaju konvertujte nisku u datum.

  • Kreirajte skriveni parametar ili parametar bez odziva koji se popunjava iz polja za unos niske kada pokrenete izveštaj.

  • Kreirajte nevideći parametar tipa DateTime i DateTimePicker kontrolu izvan kontrole prikazivača izveštaja. Kliknite na dugmePrikaži izveštaj , a zatim stavite vrednost niske u parametar tipa DateTime u rukovaocu događajem SubmittingParameterValues.

Više informacija

Microsoft Report Viewer 2010 SP1 Redistributable Paket je dostupan za preuzimanje sa sledeće Web lokacije Microsoft Download Center:

Microsoft Report Viewer 2010 SP1 Redistributable PackageDa biste znali više o DateTimeOffset.TryParseExact metodu i DateTimeOffset.TryParse metodu, posetite sledeće MSDN Veb lokacije:

DateTimeOffset.TryParseExact Method (String, String, IFormatProvider, DateTimeStyles, DateTimeOffset%) DateTimeOffset.TryParse Method (String, DateTimeOffset%)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×