Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 servisni paket 3 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje za ispravke SQL Server 2008 servisnog paketa 3.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Preslikavanje baze podataka konfigurišete na dve instance sistema Microsoft SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2.

  • Publikaciju replikacije transakcija konfigurišete u bazi podataka koja je glavna baza podataka za čitanje i pisanje na glavnom serveru u partnerstvu preslikavanja baze podataka. Pokretanje replikacije je završeno, a zatim se sinhronizuje sa pretplatnikom.

  • Replicirana baza podataka ne uspeva sa glavnog servera na preslikani server. Napomena Kada se to dogodi, bivši server u ogledalu menja uloge, a baza podataka se pojavljuje na mreži u režimu za čitanje i pisanje kao nova glavna baza podataka.

  • Publikaciji dodajete članak o novoj glavnoj instanci. Pokretanje replikacije je završeno, a zatim se sinhronizuje sa pretplatnikom.

  • Publikaciji dodajete još jedan članak.

U ovom slučaju dobijate sledeće poruke o greškama.Poruka o grešci 1

Snimak nije generisan jer nije bilo potrebno pokretanje pretplata.

Poruka o grešci 2

Msg 14058, Nivo 16, Država 1, Procedura sp_MSrepl_addsubscription_article, Linija 331Cannot kreirajte pretplatu jer pretplata već postoji u bazi podataka pretplate. U svakoj bazi podataka pretplate dozvoljena je samo jedna pretplata na istu publikaciju. Otpustite pretplatu i ponovo je dodajte ako je potrebno. Ako problem potraje, metapodaci replikacije su možda netačni; pogledajte knjige na mreži za informacije o rešavanju problema

Napomena Do ovog problema i dalje dolazi ako ne uspete da dođete do originalne glavne instance, a zatim dodate isti članak.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2754552 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2730301 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 was released

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 9. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2756574 Kumulativni paket ispravki 9 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 R2 servisnog paketa 1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

SQL Server 2008 servisni paket 3

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 7 za SQL Server 2008 servisni paket 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 servisni paket 3 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2738350 Kumulativni paket ispravki 7 za SQL Server 2008 servisni paket 3Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 servisnog paketa 3. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2629969 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 3 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o konfigurisanju replikacije i preslikavanja baze podataka posetite sledeću MSDN Veb lokaciju:

Konfigurisanje preslikavanja replikacije i baze podatakaZa više informacija o preslikavanju baze podataka posetite sledeću MSDN Veb lokaciju:

Opšte informacije o preslikavanju baze podataka

Rešenje

Da biste zaobiљli ovaj problem, utvrdite da li su sys.serveri.server_id kolonasyssubscriptions.ssrvid se podudaraju u aktivnoj instanci baze podataka pre nego što dodate članak.Napomene

  • Ako se dve kolone ne podudaraju, trebalo bi da dodate članak publikaciji iz instance u kojoj se kolone podudaraju. Možda ćete morati da zakažete vreme pada da biste uspeli da pređite bazu podataka na instancu partnera.

  • Ako u tabeli syssubscriptions postoji više srvid vrednosti, uklonite članak koji ima drugačiju srvid vrednost, ne uspejte preko baze podataka u instancu partnera, a zatim ponovo dodajte članak.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×