Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2012 u jednoj datoteci koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Microsoft SQL Server 2012 instalirate na serveru koji ima mnogo procesora. Na primer, CPU na serveru ima 64 ili 128 jezgara i uključuje NUMA konfiguraciju.

  • Server ima veliku količinu memorije. Na primer, server ima 256 gigabajta (GB) ili 1 terabajt memorije.

  • Izvršavate upit u sistemu Microsoft SQL Server 2012. Plan izvršavanja upita sadrži operator sortiranja koji se primenjuje na mnoge redove.

U ovom slučaju, poruke o greškama koje su slične sledećoj evidentiraju se u datoteci evidencije grešaka sistema SQL Server:

Lista <blokova procesa> izgleda da nema prinosa na ID<planera>

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što operator sortiranja prelazi mnoge kofe na internoj SQL Server listi dodela memorije da bi pronašao sledeću raspoloživu memoriju iz bazena bafera. Kada server ima veliku memoriju, interna SQL Server lista dodela memorije u bazenu bafera takođe raste do velike veličine. Zbog toga operater sortiranja prelazi mnoge kofe na internoj SQL Server listi dodela memorije da bi pronašao sledeću raspoloživu memoriju iz tampon bazena. Ovakvo ponašanje ne daje dovoljno često rezultate na planeru. Zbog toga se često izveštava o grešci "planer koji nije dao".

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2012 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2765331 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2012 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2772858 SQL Server 2012 builds koji je objavljen nakon što je SQL Server 2012 servisni paket 1 objavljen

SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 4. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2758687 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×