Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Bezbednost na nivou reda primenjujete kao dinamičku bezbednost u projektu modela u instanci sistema Microsoft SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS 2012) koja je pokrenuta u tabelarnom režimu.

  • Koristite efikasno korisničko ime ili klijentsku aplikaciju da biste izvršili testiranje uloga, a zatim pokrenete upit za višedimenzionalne izraze (MDX) u instanci SSAS 2012. Napomena Član ste grupe administratora u instanci SSAS 2012.

  • Upit se otkazuje zbog važećih grešaka (na primer, dolazi do greške u vremenskom periodu ili korisnik otkazuje operaciju).

  • Pokrenite drugi MDX upit.

U ovom slučaju, dobijate jednu od sledećih poruka o grešci:

Došlo je do greške tokom procene bezbednosnog izraza nivoa reda. Uloga: Ime uloge. Korisnik: 'Domen\Korisničko Ime'. Tabela: Ime tabele. Poruka o grešci: korisnik je otkazao operaciju.

Došlo je do greške tokom procene bezbednosnog izraza nivoa reda. Uloga: Ime uloge. Korisnik: 'Domen\Korisničko Ime'. Tabela: Ime tabele. Poruka o grešci: Sesija je otkazana zato što je premašila postavku vremenskog ograničenja (vremensko ograničenje sesije bez premca ili vremensko ograničenje u nudli sesije) ili je prekoračila ograničenje memorije sesije.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2012 SP1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 SP1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2790947 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2012 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012 SP1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2772858 SQL Server 2012 builds koji je objavljen nakon što je SQL Server 2012 servisni paket 1 objavljen

Kumulativna ispravka 5 za SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 5. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2777772 Kumulativna ispravka 5 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×