Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokrenete upit koji sadrži podatke velikog objekta (LOB) za učitavanje u Transact-SQL promenljivu u sistemu Microsoft SQL Server 2008, Microsoft SQL Server 2012 ili Microsoft SQL Server 2008 R2, dolazi do oštećenja podataka. Na primer, pokrenuti sledeći upit da biste kopirali XML podatke iz kolone baze podataka u XML promenljivu: Declare @OUTXML as XMLSELECT @OUTXML = DataXml FROM Table_1 WHERE id=1 U ovoj situaciji, izvod SELECT se pokreće kada druge niti pokušaju da ažuriraju istu XML kolonu. Ovo ponašanje može dovesti do oštećenja podataka. Pored toga, dobijate jednu od sledećih poruka o grešci kada izvršite operaciju čitanja i pisanja na oštećenoj XML koloni:

  • XML tip podataka je oštećen.

  • Došlo je do neočekivanog završetka datoteke.

Napomene

  • Do problema obično dolazi tokom operacija visokog istovremenog učitavanja.

  • Kada koristite agenta čitača evidencije da biste pročitali oštećene XML podatke iz tabele koja je deo liste članaka publikacije za replikaciju transakcija, dobijate sledeću poruku o grešci:

    XML tip podataka je oštećen. (Izvor: MSSQLServer, broj greške: 6611)

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se zaključavanje u koloni sa podacima LOB-a izdaje pre nego što se LOB podaci kopiraju iz kolone baze podataka u promenljivu tipa podataka LOB. Svaki uporedni upit može da ažurira iste LOB podatke pre nego što se proces kopiranja dovrši tokom procesa kopiranja. Zbog toga dolazi do oštećenja podataka.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativna ispravka 7 za SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 7. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2823247 Kumulativni paket ispravki 7 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen

Kumulativna ispravka 12 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 12. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2828727 Kumulativni paket ispravki 12 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 R2 servisnog paketa 1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

Kumulativna ispravka 10 za SQL Server 2008 servisni paket 3

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 10. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 servisni paket 3 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2814783 Kumulativni paket ispravki 10 za SQL Server 2008 servisni paket 3Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje za ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 servisnog paketa 3. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2629969 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 3 objavljen

Kumulativna ispravka 5 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 (SP2)

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 5. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 S2008 R2 SP2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2797460 Kumulativni paket ispravki 5 za SQL Server 2008 R2 S2008 R2 SP2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2008 R2 S2008 R2 SP2. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2730301 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×