Ova hitna ispravka se odnosi i na Usluge analize sistema Microsoft SQL Server 2014 (SSAS 2014).

Simptomi

Pretpostavimo da imate neke dimenzije u Microsoft SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS 2012) ili SQL Server 2014 Analysis Services (SSAS 2014) kocku (Tfs_Analysis) koja sadrži podatke za Microsoft Visual Studio Team Foundation Server (TFS). Kada pokrenete komandu "Proces" u odnosu na dimenzije, obrada može da ne uspe i dobićete sledeću poruku o grešci:

Unutrašnja greška: Došlo je do neočekivane greške (datoteka 'pfiallocator.cpp', linija 822, funkcija 'PFMemoryHolder::RegisterMemoryHolder').

Ako koristite SQL Profiler da biste pratili problem, praćenje pokazuje da se sledeća poruka o grešci javlja tokom komande ProcessFull na dimenziji vDimWorkItemTreeOverlay:

Unutrašnja greška: Došlo je do neočekivane greške (datoteka 'pfiallocator.cpp', linija 822, funkcija 'PFMemoryHolder::RegisterMemoryHolder'). Greške u OLAP mašini za skladištenje: Došlo je do greške tokom obrade atributa "WorkItemTreeSK" dimenzije "Stablo radne stavke" iz baze podataka "Tfs_Analysis".

Napomena Neuspešna obrada utiče na dizajne baze podataka analysis Services koji imaju izvore podataka koji su koristili upravljani .NET Framework Data Provider za SQL Server, a to je System.Data.SqlClient.

Uzrok

Do problema dolazi zato što obrada usluga analize koristi vrednost duplikata ključa dimenzije u izvoru podataka.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

Kada primenite hitnu ispravku, obrada će se ponašati u skladu sa postavkama konfiguracije greške u obradi umesto u skladu sa simptomima unutrašnje greške. Ponašanje možete kontrolisati korišćenjem postavke duplikata kada obrađujete SSAS dimenzije. Možete i da kontrolišete ponašanje tako što ćete konfigurisati svojstvo KeyDuplicate svojstva errorConfiguration na sledeći način kada dizajnirate dimenzije:

  • Kada je postavka KeyDuplicate postavljena na podrazumevanu postavku IgnoreError, nema upozorenja kada se naiđe na dupliranu vrednost ključa, a obrada se nastavlja.

  • Kada je postavka KeyDuplicate podešena na ReportAndContinue, greške ili upozorenja se prijavljuju. Međutim, obrada se nastavlja.

  • Kada je postavka KeyDuplicate podešena na "ReportAndStop",greške ili upozorenja se prijavljuju i obrada se zaustavlja.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Da biste zaobišli problem, izbrišite nevažeći duplikat ključa u tabelama dimenzija magacina podataka u mašini za bazu podataka sistema SQL Server. Za pronalaženje dupliranog ključa možete da koristite sledeći upit:SELECT COUNT(WorkItemTreeSK) WorkItemTreeSKCount, WorkItemTreeSKFROM [Tfs_Warehouse].dbo.vDimWOrkItemTreeOverlayGROUP BY WorkItemTreeSKHAVING COUNT(WorkItemTreeSK) >1

Reference

Za više informacija o opcijama i postavkama obrade posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Informacije o opcijama i postavkama obradeZa više informacija o ručnom obradi magacina ili kocke posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Ručno obradite kocku skladišta podataka i usluga analize za Team Foundation Server

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×