Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokušate da prikažete Microsoft SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS 2012) ili SQL Server 2014 Reporting Services (SSRS 2014) izveštaj na Microsoft SharePoint Veb lokaciji, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.InvalidDataSetReferenceException: Server izveštaja ne može da obradi izveštaj. Referenca za deljeni skup podataka "DataSet" nije važeća.

U ovoj situaciji saznajete da su informacije o prikupljanju podataka i izvora podataka za ovaj izveštaj uklonjene iz baze podataka kataloga servera izveštaja SSRS. Međutim, informacije o kolekciji se ne brišu. Pored toga, u SharePoint evidenciji će biti evidentirana sledeća poruka o grešci:

<date><Time> w3wp.exe (0x2D54) 0x2C5C SQL Server Reporting Services Report Server Catalog 0000 High Catalog item /... /MyReport.rdl nije pronađen na SharePoint lokaciji. Biće izbrisana iz kataloga.

Napomena Do ovog problema dolazi kada postoje neki problemi sa vezom sa SharePoint bazom podataka sadržaja.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se izveštaji tretiraju kao nevažeći izveštaji kada su SharePoint baze podataka za konfigurisanje na mreži i sa kojima se mogu povezati dok baza podataka sadržaja ima problema sa vezom.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×