Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Pretpostavimo da pokušavate da umetnete vrednosti u vodeću kolonu indeksa u sistemu Microsoft SQL Server 2012 ili SQL Server 2014. Kada manje od 90 procenata umetnutih redova ima vrednosti koje su iznad najviše vrednosti RANGE_HI_KEY u histogramu, kolona se smatra stacionarnom umesto rastućom. Zbog toga se ne otkriva rastući ključ, a zastavice za praćenje 2389 i 2390 koje se obično koriste za rešavanje problema sa tasterima u rastućem redosledu ne funkcionišu. Ovo dovodi do loše procene kardinalnosti kada koristite predikate koji su iznad RANGE_HI_KEY vrednosti postojeće statistike.Napomena Kada primenite ovu kumulativnu ispravku, trebalo bi da omogućite zastavicu za praćenje 4139. To dovodi do toga da SQL Server uvek menja histogram u opisanom scenariju bez obzira na status vodeće kolone (rastući, opadajući ili stacionarni).

Rešenje

Ovaj problem je prvi put otklonjen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2012 SP2 Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2014 Kumulativna ispravka 10 za SQL Server 2012 SP1

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×