Simptomi

Pretpostavimo da se povezujete sa sistemom Microsoft SQL Server 2012 ili 2014 Analysis Services koji je pokrenut na portu koji nije podrazumevan, a SQL browser je podešen da radi. Kada izvršite upit za kreiranje kocke Višedimenzionalnih izraza (MDX) , možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Izvršavanje upita... Nije moguće uspostaviti vezu sa serverom "Ime ServerName\Instanca" ili usluge analize nisu pokrenute na navedenom računaru. Greške u OLE DB dobavljaču usluga. Došlo je do greške tokom preuzimanja informacija o instanci iz sqlBrowser usluge na serveru "Ime ServerName". Greške u OLE DB dobavljaču usluga. Nije moguće povezati se sa preusmerivačem. Uverite se da je usluga SQLBrowser pokrenuta na serveru "Ime ServerName". Izvršavanje završeno

Uzrok

Do problema dolazi zato što je neispravna putanja koda zauzeta. Veza uvek pokušava da koristi format imena instance koji se oslanja na SQL pregledač.

Rešenje

Kada primenite hitnu ispravku, postavite vrednost LocalCubeServerPortInConnectionString na 1 da biste omogućili ovu funkciju u SSAS konzisted datoteci.

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2014

Da biste rešili ovaj problem, nabavite servisni paket 1 za SQL Server 2014.

Više informacija o SQL Server 2014 servisnom paketu 1 (SP1) potražite u greškama koje su fiksirane u SQL Server 2014 servisnom paketu 1.

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2012

Da biste rešili ovaj problem, nabavite najnoviji servisni paket za Microsoft SQL Server 2012. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2755533 Nabavljanje najnovijeg servisnog paketa za SQL Server 2012

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×