Simptomi

Pretpostavimo da koristite invoke-AsCmd cmdlet u powerShell i XML za analizu (XMLA) u SQL Server Management Studio (SSMS) za obradu sistema Microsoft SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS 2012) ili SQL Server 2014 Analysis Services (SSAS 2014). U ovoj situaciji doživljavate sledeću razliku u ponašanju za vraćeni izlaz:

  • Kada koristite sledeću Komandu PowerShell da biste uhvatili poruke upozorenja:Invoke-Ascmd -InputFile:"<input.xmla>" -Server:"<servername>" -OutVariable out -WarningVariable w Ako komanda primi bilo koju poruku upozorenja, poruka upozorenja neće biti uhvaćena u povratnom kodu. Međutim, poruka upozorenja će biti uhvaćena ako pokrenete istu XMLA komandu iz SSMS-a.

  • Kada koristite sledeću komandu PowerShell da biste uhvatili poruke o greškama:Invoke-Ascmd -InputFile: :"<input.xmla>" -Server:"<servername>" -ErrorVariable e -OutVariable out -WarningVariable w Ako komanda primi bilo koju poruku o grešci, poruka o grešci je uključena u oznaku upozorenja, ali nije uhvaćena u povratnom kodu. Međutim, poruka o grešci je uključena u oznaku greške i uhvaćena je u povratnom kodu ako pokrenete istu XMLA komandu iz SSMS-a.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što cmdlet Invoke-AsCmd zanemaruje poruke upozorenja, ali hvata poruke o greškama i koristi pogrešne predloške za generisanje povratnog izlaza.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×