Simptomi

Kada pokušate da nadogradite instalaciju sistema Microsoft SQL Server na SQL Server 2012 ili SQL Server 2014, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Pojavila se sledeća greška: fascikla 'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.INSTANCEID\MSSQL\JOBS' ne postoji. Očekuje se da će fascikla postojati da bi se postavila dozvola za nju. Ispitajte zašto fascikla ne postoji i ponovo je kreirajte.

Uzrok

Do ovog problema dolazi ako je fascikla JOBS izbrisana iz podrazumevanog direktorijuma. Tokom nadogradnje, proces nadogradnje pokušava da postavi potrebne dozvole u fascikli JOBS. Međutim, ako fascikle nema, dozvole se ne mogu primeniti i nadogradnja neće uspeti.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Da biste rešili ovaj problem, ponovo kreirajte fasciklu JOBS, deinstalirajte neuspelu nadogradnju, a zatim ponovo pokrenite nadogradnju. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Koristeći datoteku Summary.txt kao referencu, pronađite putanju fascikle JOBS koju zahteva proces instalacije, a zatim ponovo kreirajte fasciklu. Na primer, rezime.txt može da sadrži sledeće:

  Opis greške: fascikla 'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL11. ProdSQL\MSSQL\JOBS' ne postoji. Očekuje se da će fascikla postojati da bi se postavila dozvola za nju. Ispitajte zašto fascikla ne postoji i ponovo je kreirajte.

 2. Pomoću iste datoteke Summary.txt na koju se upućuje u koraku 1 pronađite komandu za deinstalaciju. Na primer, datoteka Summary.txt može da sadrži sledeće:

  Sledeći korak za SQLEngine: Proces nadogradnje za SQL Server nije uspeo. Da biste nastavili proces nadogradnje, koristite sledeće informacije da biste otklonili grešku. Zatim deinstalirajte SQL Server pomoću sledeće komandne linije: instalacija /q /action=deinstalacija /instanceid=ProdSQL /features=SQLENGINE,FULLTEXT,REPLICATIONThen, ponovo pokrenite instalaciju SQL Servera.

 3. Otvorite komandnu liniju, a zatim pronađite direktorijum koji sadrži medijum za podešavanje nadogradnje. Na primer, ako nadograđujete sa SQL Server 2012 na SQL Server 2014, koristite instalacioni medijum sistema SQL Server 2014.

 4. Kopirajte i pokrenite komandu iz koraka 2 na komandnoj liniji da biste uklonili delimičnu instalaciju. Na primer, da biste deinstalirali instancu koja sadrži ID instance "ProdSQL" čija nadogradnja nije uspela, pokrenite sledeću komandu:

  setup /q /action=uninstall /instanceid=ProdSQL /features=SQLENGINE,FULLTEXT,REPLICATIONNapomena Kada pokrenete komandu za deinstalaciju, ovo neće ukloniti originalnu instancu koju pokušavate da nadogradite. Uklanja samo neaktivnu/delimičnu instalaciju nove verzije.

 5. Ponovo pokrenite proces nadogradnje.

Više informacija

Više informacija potražite u članku Nadogradnja na SQL Server 2014.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×