Simptomi

Pretpostavimo da koristite replikaciju objedinjavanja microsoft SQL Server 2012 servisnog paketa 2 (SP2). Kada očistite metapodatke izvršavanjem sp_mergemetadataretentioncleanup kod izdavača, metapodaci se ne mogu ukloniti iako su svi pretplatnici nedavno uspešno sinhronizovani. U ovoj situaciji vreme sinhronizacije može značajno da se poveća zbog prekomernih metapodataka.Napomena U koloni "last_local_recguid" postoji vrednost "null" ili postoji stara generacija u koloni last_local_recgen za neke pretplatnike u tabeli sysmergesubscriptions na strani izdavača.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se neke promene uvode da bi se smanjila mogućnost nesaglašenosti u proceduri čišćenja metapodataka za objedinjavanje. Da bi se to postiglo, čišćenje potvrđuje koje generacije bi i dalje mogle da budu aktivne kako bi se izbegao scenario u kojem se one brišu, a zatim ponovo uvode preko pretplatnika koji se ne sinhronizuje često. Ovaj mehanizam detekcije može isključiti neke generacije sa liste za čišćenje iako više nisu u periodu zadržavanja. U nekim slučajevima, ovo može povećati veličinu tabela metapodataka.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×