Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Koristite Microsoft SQL Server 2014 ili Microsoft SQL Server 2012 servisni paket 2 (SP2) na serveru na kojem se kao deo nadogradnje valjanja hostuje sekundarna replika grupe dostupnosti.

 • Primenili ste jednu od sledećih ispravki na instalaciju sistema SQL Server:

  • Kumulativna ispravka 5 sistema SQL Server 2014

  • SQL Server 2012 servisni paket 2 Kumulativna ispravka 4

  • SQL Server 2012 servisni paket 2 Kumulativna ispravka 3

  Važno Hitna ispravka koja je pomenuta u ovom članku zamenjuje ove kumulativne ispravke. Nemojte instalirati ove ispravke ako to već niste uradili.

 • Da biste završili instalaciju kumulativne ispravke, ponovo pokrenite ovu sekundarnu repliku.

 • Ne uspevate u odnosu na grupu dostupnosti koja prelazi ažuriranu sekundarnu repliku u primarnu ulogu.

U ovom scenariju, može doći do nekih od sledećih simptoma na serveru na kojem je pokrenut SQL Server i koji sada hostuje primarnu repliku vaše grupe dostupnosti:

 • Sekundarne replike su prijavljene kao "NE SINHRONIZUJU SE".

 • Zastoji koji uključuju sesiju koja je oporavila jednu od baza podataka dostupnosti prijavljeni su u evidenciji grešaka sistema SQL Server.

 • Ako je baza podataka dostupnosti omogućena za brokera usluga SQL Server, poruke u bazi podataka dostupnosti možda neće biti uspešno obrađene.

Više informacija o ovim simptomima, ovom uzroku i mogućim rešenjima potražite u sledećem članku u Microsoft bazi znanja:

3033492 AlwaysOn grupe dostupnosti mogu biti prijavljene kao NE SINHRONIZOVANE nakon primene SQL Server 2014 CU5, SQL Server 2012 SP2 CU4 ili SQL Server 2012 SP2 CU3

Rešenje

Informacije o servisnom paketu

Da biste rešili ovaj problem, nabavite servisni paket 1 za SQL Server 2014.

Više informacija o SQL Server 2014 servisnom paketu 1 (SP1) potražite u greškama koje su fiksirane u SQL Server 2014 servisnom paketu 1.

Kumulativne informacije o ažuriranju

Ovaj problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki sistema SQL Server.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Da biste rešili ovaj problem, primenite sledeću hitnu ispravku. Ova hitna ispravka je kritična hitna ispravka na zahtev (COD). Ovu COD hitnu ispravku treba primeniti umesto sledećih kumulativnih ispravki:

 • Kumulativna ispravka 5 sistema SQL Server 2014

 • SQL Server 2012 servisni paket 2 Kumulativna ispravka 4

 • SQL Server 2012 servisni paket 2 Kumulativna ispravka 3

Važno Ako ste već primenili ove kumulativne ispravke, morate da koristite zaobilazno rešenje opisano u sledećem članku baze znanja:

3033492 AlwaysOn grupe dostupnosti mogu biti prijavljene kao NE SINHRONIZOVANE nakon primene SQL Server 2014 CU5, SQL Server 2012 SP2 CU4 ili SQL Server 2012 SP2 CU3

Informacije o hitnoj ispravkiPodržana hitna ispravka dostupna je od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za rešavanje samo problema opisanog u ovom članku. Primenite ovu hitnu ispravku samo na sisteme na kojima dolazi do problema opisanog u ovom članku. Ova hitna ispravka može dobiti dodatno testiranje. Zbog toga, ako niste ozbiljno pogođeni ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovu hitnu ispravku. Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, postoji odeljak "Preuzimanje hitne ispravke je dostupno" na vrhu ovog članka baze znanja. Ako se ovaj odeljak ne pojavi, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste dobili hitnu ispravku. Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške primenjivaće se na dodatna pitanja podrške i probleme koji nisu kvalifikovani za ovu određenu hitnu ispravku. Za kompletnu listu telefonskih brojeva Microsoft korisničke službe i podrške ili za kreiranje posebnog zahteva za uslugu posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena Obrazac "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazuje jezike za koje je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna za taj jezik.

PredusloviDa biste primenili ovu hitnu ispravku, morate imati instaliranu jednu od sledećih opcija:

 • SQL Server 2014

 • SQL Server 2012 servisni paket 2

Ponovo pokreni informacijeMožda ćete morati ponovo da pokrenete računar nakon primene ove hitne ispravke.

Informacije o zameniOva hitna ispravka ne zamenjuje prethodno objavljenu hitnu ispravku.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×