Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Pretpostavimo da pokrenete složeni paralelni upit koji zahteva značajan broj paralelnih niti u sistemu Microsoft SQL Server 2012 ili Microsoft SQL Server 2014, a niti radnika su iscrpljene na odgovarajućem planeru. U retkom stanju, upit ne napreduje na neodređeno vreme zbog neotkrivenog zastoja.Napomena Ako drugi planeri u SQL Serveru imaju dostupne radnike, mašina baze podataka će moći ispravno da obradi druge upite.

Uzrok

Kada dođe do gladovanja radničkih niti, određeno čekanje između radničkih niti se ne tretira kao potencijalni blokator. Zbog toga monitor sa mrtve tačke ne otkriva stanje. Ovo dovodi do toga da se upit ne odaziva. Verovatnoća da dođe do takvog stanja je mala i uglavnom zavisi od oblika plana upita, stepena paralelizma i raspoloživosti radničkih niti.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki sistema SQL Server.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Preporučujemo da preuzmete i instalirate najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×