KB3044953 - ispravka: problem sa planerom bez prinosa kada pišete stranice u datoteku proširenja bafera u SQL Server 2014

Simptomi

Pretpostavimo da funkciju proširenja bafera za grupu konfigurišete na čvrste disk jedinice (SSD-ove) u sistemu Microsoft SQL Server 2014. Zatim upisite stranice u datoteku proširenja bafera. U ovoj situaciji dolazi do problema sa planerom koji nije dao, to može dovesti do nekih problema sa performansama na SQL Server 2014. Pored toga, generiše se i datoteka slike stanja memorije.

Rešenje

Informacije o servisnom paketu

Da biste rešili ovaj problem, nabavite servisni paket 1 za SQL Server 2014 i uverite se da SQL Server nalog SE_MANAGE_VOLUME_NAME privilegiju.

Više informacija o SQL Server 2014 servisnom paketu 1 (SP1) potražite u greškama koje su fiksirane u SQL Server 2014 servisnom paketu 1.

Više informacija

Uzrok

SQL Server 2014 ima novu funkciju proširenja bafer bazena koja proširuje bazen bafera od fizičke memorije do SSD-ova. Datoteke proširenja bafer grupe možete kreirati na bilo kom SSD-u da biste povećali kapacitet bafer bazena i poboljšali performanse. Kada se kreira takva datoteka oznake tipa grupe bafera, prostor u toj datoteci nije označen kao korišćen. Zbog toga, kada se asinhrono pisanje dogodi ovoj datoteci na pomaku koji prevazilazi postojeći logički kraj datoteke, operativnom sistemu Windows je potrebno vreme da dovrši asinhronu operaciju pisanja jer popunjava datoteku nulom od postojećeg logičkog kraja do novog logičkog kraja. Ovo dovodi do neodovanja zadataka koji mogu da rezultiraju okačenim upitom.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×