Simptomi

Pretpostavimo da se povezujete sa Microsoft Azure SQL bazom podataka verzije 12 pomoću programa Microsoft SQL Server Management Studio 2014. Kada omogućite opciju "Praćenje promena" za Azure SQL bazu podataka u dijalogu "Svojstva baze podataka", možete dobiti poruku o grešci. Na primer, ako promenite vrednost opcije "Praćenje promene" u"Tačno" u dijalogu "Svojstva baze podataka" u Azure SQL bazi podataka, a zatim kliknete na dugme "U redu",možda ćete dobiti poruku o grešci koja je slična sledećoj:

Izmena nije uspela za ime bazepodataka". (Microsoft.SqlServer.Smo) Dodatne informacije: Došlo je do izuzetka tokom izvršavanja Transact-SQL naredbe ili grupe. (Microsoft.SqlServer.ConnectionInfo) PRIKAŽI DOZVOLU ZA STANJE BAZE PODATAKA KOJA JE ODBIJENA U bazi podataka "master". Korisnik nema dozvolu da izvrši ovu radnju. (Microsoft SQL Server, greška: 262)

Rešenje

Ovaj problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki za SQL Server:

Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2014 servisni paket 1

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

SQL Server 2014 verzije verzije

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×