KB3074425 - Ispravka: CMEMTHREAD čekanja se javljaju kada izvršite mnoge ad hoc upite u SQL Server 2012 ili SQL Server 2014

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Simptomi

Pretpostavimo da imate mnogo statističkih podataka i tabela, a tabele sadrže mnogo kolona u Microsoft SQL Server 2012 ili SQL Server 2014 bazi podataka. Kada izvršite mnoge ad hoc upite da biste istovremeno preuzeli podatke iz tih tabela, može doći do čekanja CMEMTHREAD-a tokom izvršavanja.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki sistema SQL Server.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Preporučujemo da preuzmete i instalirate najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

Kada sastavljate ili ponovo komplikujete upit u sistemu SQL Server 2012, mašina mora da dobije unose iz histograma statistike. Potrebno je da izvršimo skeniranje sistemske tabele, a zatim da učitamo određeni histogram tabela koje su uključene u memoriju ili keš memoriju. Ove stavke sistemske tabele (za statistiku) se skladište u kešu sistemske tabele (CACHESTORE_SYSTEMROWSET). Memorijski objekat koji se koristi za kreiranje ovih stavki u kešu nije podeljen i globalni je. Zbog toga, ako imate uporedne dodele memorije izvršene tokom ove operacije, naići ćete na CMEMTHREAD čekanja na ovom memorijskom objektu. To se obično dešava kada prosledite mnogo upita koji zahtevaju kompilaciju ili ponovnu nadoknadu. Ova hitna ispravka menja globalni memorijski objekat na particije tako da uporedna dodela memorije koja koristi keš sistemske tabele neće naići na spor i CMEMTHREAD čeka. Više informacija o sličnom problemu potražite u članku KB 3026082: ispravka: SOS_CACHESTORE spor oko okretanja na sistemskoj keš memoriji rowset tabele dovodi do velike upotrebe CPU-a u sql Server 2012 ili 2014.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×