KB3147012 - Ispravka: Došlo je do velike upotrebe kontrolnog punkta diska za in-Memory optimizovanu grupu datoteka tokom teških opterećenja koja nisu u memoriji

Simptomi

Pretpostavimo da imate bazu podataka koja sadrži grupu datoteka optimizovanu za memoriju i obične tabele. Pored toga, baza podataka može da sadrži tabele optimizovane za obradu transakcija na mreži (OLTP) u memoriji. Kada izvršite operaciju "Jezik manipulacije podacima" (DML) kao što je ponovno pravljenje indeksa običnih tabela, broj datoteka kontrolne tačke nastavlja da raste.

Rešenje

Objavili smo ispravku za smanjenje otiska stopala diska smanjenjem datoteka kontrolnog punkta u memoriji na po 1 MB (megabajta). Ova ispravka je uključena u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

Kumulativna ispravka 6 za SQL Server 2017 Kumulativna ispravka 8 za SQL Server 2016 SP1 Kumulativna ispravka 6 za SQL Server 2014 Servisni paket 1 Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2016 Da biste omogućili ovu ispravku, morate omogućiti zastavicu za praćenje 9929 pri pokretanju ili u sesiji korisnika. Ova zastavica za praćenje ima efekat na globalnom nivou. Da biste omogućili zastavicu za praćenje 9929, koristite komandu DBCC TRACEON (9929, -1)ili koristite –T 9929 kao parametar za pokretanje. Pošto je ova oznaka za praćenje nivo instance, utiče na veličinu datoteka kontrolne tačke za sve baze podataka sa optimizovanom grupom datoteka sa memorijom na toj instanci. Budite oprezni kada koristite ovu trejsflag. Za detaljne informacije o omogućavanje ili onemogućavanje zastavica za praćenje i objašnjenja o globalnim i zastavicama za praćenje nivoa sesije pogledajte sledeće teme u sql Server Books Online:

 

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017 Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2014 Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016 

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×