KB3162858 - greška "Lanac rezervne kopije evidencije je prekinut" kada proces pravljenja rezervne kopije evidencije ne uspe u SQL Serveru

Simptomi

U konfiguraciji isporuke evidencije, proces pravljenja rezervne kopije evidencije može da ne uspe zbog osnovnih problema sa skladištenjem i infrastrukturom. U ovoj situaciji se ponovo proverava proces pravljenja rezervne kopije evidencije i to bi moglo da zameni potencijalno važeću rezervnu kopiju datoteke evidencije. Kada se to dogodi, može doći do prekida u lancu pravljenja rezervne kopije evidencije koji može zahtevati potpunu ponovnu instalaciju konfiguracije isporuke evidencije. U zavisnosti od veličine baza podataka, ovo može biti veoma skupa operacija. Pored toga, greške koje su slične sledećoj evidentiraju se u evidenciji grešaka sistema SQL Server:

Datum/vreme ,Rezervnakopija,Nepoznato,BACKUP nije uspelo da dovrši komandu BACKUP LOG DatabaseName. Proverite da li u evidenciji rezervne kopije aplikacije ima detaljnih poruka. Datum/vreme,Rezervna kopija,Nepoznato,Greška: 3041 Težina: 16 Stanje: 1. Datum/vreme,spid326,Nepoznato,Lanac rezervne kopije evidencije je prekinut. Morate da izvršite rezervnu kopiju cele baze podataka da biste mogli da izvršite pravljenje rezervne kopije evidencije. Datum/vreme,spid326,Nepoznato,Operativni sistem je vratio grešku 170 (zahtevani resurs je u upotrebi.) na SQL Server tokom pisanja u ofset 0x0000009dde000 u datoteci FilePath\FileName. Dodatne poruke u evidenciji grešaka sistema SQL Server i evidenciji sistemskih događaja mogu da pruže više detalja. Ovo je ozbiljan uslov greške na nivou sistema koji ugrožava integritet baze podataka i mora se odmah ispraviti. Dovršite punu proveru doslednosti baze podataka (DBCC CHECKDB). Do ove greške može doći zbog više faktora; za više informacija pogledajte SQL Server Books Online.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je uključena u sledeće kumulativne ispravke i servisni paket za SQL Server:

Kumulativna ispravka 7 za SQL Server 2014 servisnipaket 1 Kumulativna ispravka za 13 SQL Server 2012 SP2Kumulativna ispravka 5 za SQL Server 2012 servisni paket 3 (SP3)Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2014 SP2 Napomena Nakon primene ove ispravke, namera je da uklonite zamenu važeće rezervne kopije evidencije transakcija. Zbog toga ova ispravka uvodi neke dodatne provere valjanosti da bi se proverilo da li je lanac evidencije i dalje neprekinut.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2014 (SP1/SP2) Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2012 SP3 Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2012 SP2

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2016

       Servisni paket 2 za SQL Server 2016

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje verzije, izdanja i nivoa ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×