Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Simptomi

Kada izvršite DDL operacije kao što su kreiranje indeksne ili skraćene tabele u sistemu SQL Server 2016, operacije mogu biti blokirane ako je u istoj bazi podataka pokrenuta druga DDL transakcija.

Rešenje

Problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki sql servera:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Preporučujemo da preuzmete i instalirate najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

Kada DDL kreira ili briše tabelu ili indeks, potrebno je da umetne ili izbriše ID grupe redova tabele ili indeksa iz sisrowsetova, za šta je potrebno da drži tačku X na stavci. Kada se to uradi unutar transakcije X brava će se održavati tokom trajanja transakcije. Kada Tuple Mover otkrije bafere za brisanje utroška, potrebno je da se iterira preko sisrowsetsa da bi otkrio postojeće tabele ili indekse. Da bi pročitao svaki red iz sysrowsetsa potrebno je da drži tačku nivoa S na stavci koju trenutno čita. Proces otkrivanja se zaustavlja kada Tuple Mover pronađe prvi skup redova na kojem može da radi. U ovom trenutku Tuple Mover će uraditi stvarni posao knjiženja utroška bafera za brisanje, ali da bi se uverio da je otkriveni skup redova i dalje važeći on će držati SCH-S zaključavanje na svim skupovima redova koje je procenjivao tokom procesa otkrivanja dok ne završi svoj rad.Sysrowsets se poručuje po ID-u grupe redova, tako da se može desiti da je Tuple Mover skenirao više postojećih skupova redova na kojima nema radnje, ali će i dalje držati SCH-S bravu i stiže do stavke u sysrowsetovima za koju ne može da pribavi row level S lock, jer se trenutno menja dugotrajnom transakcijom koja drži X bravu u redu. U ovom trenutku DDLS koji uključuje promenu ID-a grupe redova blokirani su iza SCH-S brava tuple movera.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×