KB3170020 - Informativne poruke dodate za konfiguraciju privremene veze u evidenciji grešaka SQL Server u sql Server 2012 i 2014

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Rezime

Ova ispravka poboljšava podršku sistema SQL Server 2012 i 2014 dodavanjem informativnih poruka za konfiguraciju tempdb-a u evidenciju grešaka sistema SQL Server. Kada instalirate ovu ispravku, u evidenciji grešaka sistema SQL Server u pokretanju sistema SQL Server evidentira se informativna poruka koja je slična sledećoj:

Tempdb baza podataka ima %ld datoteka sa podacima. Pored toga, kada postoji više privremenih datoteka sa podacima, ako datoteke sa podacima "Tempdb" nemaju istu početnu veličinu ili veličinu automatskog prepoznavanja, u evidenciji grešaka sistema SQL Server evidentira se informativna poruka koja je slična sledećoj:

Datoteke sa podacima baze podataka privremene baze podataka nisu konfigurisane da koriste iste početne postavke veličine i automatskog pojavljivanja. Da biste smanjili potencijalnu sporu oko dodele, početna veličina i automatsko pokretanje datoteka bi trebalo da budu isti.

Više informacija

Jednaka veličina datoteka sa podacima je važna jer se proporcionalni algoritam popunjavanja zasniva na veličini datoteka. Ako se datoteke sa podacima kreiraju sa nejednakim veličinama, proporcionalni algoritam za popunjavanje pokušava da koristi najveću datoteku više za GAM dodele umesto da širi dodele između svih datoteka. Ovo porazuje svrhu kreiranja više datoteka sa podacima. Ova ispravka vam pomaže da proverite da li pratite najbolje preporuke za praksu u članku SQL Server 2005 TechNet.

Ova ispravka je uključena u sledeće servisne pakete za SQL Server:

       Servisni paket 3 za SQL Server 2014

       Servisni paket 4 za SQL Server 2012

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje nivoa verzije, izdanja i ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Reference

Preporuke za smanjenje spora oko dodele u poboljšanjima konkurencijeSQL Server tempdb baze podataka zatempdb bazu podataka SQL Server urbane legende diskutovalesu o kompilaciji SQL Server TempDB IO najboljihpraksi Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×