KB3178297 - Automatsko čišćenje podataka skladišta upita ne uspeva u izdanjima koja nisu Enterprise i Developer izdanje SISTEMA Server 2016

Simptomi

Automatsko čišćenje podataka skladišta upita može da ne uspe u izdanjima sistema SQL Server 2016 koja nisu Enterprise i Developer. Zbog toga, ako podaci nisu ručno očišćeni, prostor koji koristi prodavnica upita će vremenom rasti dok se ne dostigne konfigurisano ograničenje. Ako ovaj problem ne bude rešen, prostor na disku dodeljen za evidencije grešaka će se takođe popuniti, jer će svaki pokušaj čišćenja proizvesti datoteku slike stanja memorije. Period aktivacije čišćenja zavisi od učestalosti učitavanja posla. Međutim, ne prelazi 15 minuta.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je uključena u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2016

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem ako planirate da koristite Query Store u izdanjima koja nisu Enterprise i Developer, morate izričito da isključite smernice za čišćenje. To možete da uradite iz studija za upravljanje SQL serverom (stranica "Svojstva baze podataka") ili pomoću sledeće Transact-SQL skripte:

ALTER DATABASE database_name SET QUERY_STORE (OPERATION_MODE = READ_WRITE, CLEANUP_POLICY = (STALE_QUERY_THRESHOLD_DAYS = 0), SIZE_BASED_CLEANUP_MODE = OFF)Pored toga, razmotrite opcije ručnog čišćenja da biste sprečili prelazak skladišta upita u režim samo za čitanje. Na primer, pokrenite sledeći upit da biste periodično čistili prostor podataka:

OBRIŠI database_name PODATAKA QUERY_STORE JASNITakođe, povremeno pokrenite sledeće uskladištene procedure prodavnice upita da biste očistili statistiku izvršavanja, određene upite ili planove:

  • sp_query_store_reset_exec_stats

  • sp_query_store_remove_plan

  • sp_query_store_remove_query

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×