Simptome

Kada koristite novu instancu sistema Microsoft SQL Server 2016 (ili 2017) ili instancu programa SQL Server 2016 (ili 2017) koja je nadograđena sa starije verzije programa SQL Server, dolazi do problema sa performansama zbog visoke iskorišćenosti CPU-a. Pored toga, ako izvršite upit u sys.dm_os_spinlock_stats tabelu, primetićete visoku vrednost u koloni sa rotacijama za redove SECURITY_CACHE (keš bezbednosti) i CMED_HASH_SET (keš metapodataka) (u poređenju sa drugim redovima u tabeli). Na primer, primetićete sledeće vrednosti.

Greška

Izazvati

Do ovog problema dolazi zbog velike konverzacije zaključavanja broja u veoma istovremenom sistemu. U ovim operativnim sistemima se više niti CPU-a nadmeću za resurse i okreću se za duži interval dok se periodično izvršavaju u petlji da bi se utvrdilo da li je resurs dostupan umesto da se odmah daje. Kada više CPU niti nastavi da se okreće (neko vreme) za resurs umesto da daje, to dovodi do problema sa visokom iskorišćenošću CPU-a i performansama.

Rezoluciju

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Beleške Kada primenite SQL Server 2016. kumulativnu ispravku 2 (CU2), imena SECURITY_CACHE i CMED_HASH_SET se menjaju u LOCK_RW_SECURITY_CACHE i LOCK_RW_CMED_HASH_SET, tim redom. Nakon primene funkcije CU2, vrednosti se pojavljuju na sledeći način.

Ažurira

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017.

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×