Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Pretpostavimo da koristite instancu usluge analize sistema Microsoft SQL Server 2016. Dok se sve više objekata globalnog opsega keši, te keš memorije se nikada ne čiste. To može dovesti do neprekidnog rasta memorije i eventualno server može da se sruši. Globalni opsezi se keširaju na osnovu bezbednosnih zahteva za svakog korisnika. Zbog toga ćete obično naići na ovaj problem samo kada iskusite neki od sledećih scenarija:

  • U modelu imate dinamičke izraze (na primer, UserName(), CustomData(). Ovo nije obavezno da bi se video problem, ali je čest uzrok. Kada su prisutni dinamički izrazi, svaki jedinstveni korisnik treba da izgradi svoj jedinstveni globalni opseg. To dovodi do značajnog povećanja broja globalnih opsega koje je potrebno kreirati i kešiti.

  • Imate kompleksan model koji ima mnogo metapodataka i bezbednosti. Ovo utiče na cenu memorije po objektu opsega. Kako se broj keširanih globalnih opsega povećava, otisak memorije raste na osnovu troškova memorije po objektu opsega.

  • Imate mnogo jedinstvenih korisnika koji se povezuju sa serverom. Na primer, PowerBI.com da osveži pločice na kontrolnoj tabli za svakog korisnika po čestom rasporedu. Kada se to dogodi, Usluge analize dobijaju mnogo veza i upita za svakog jedinstvenog korisnika, a broj globalnih opsega se povećalo i troši mnogo memorije.

Napomena : Nakon primene ove hitne ispravke,SQL Server verzija će biti 13.0.2170.0.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Ispravka za ovaj problem je uključena u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Rešenje

Da biste zaobiљli ovaj problem, <pokrenite>ClearCache XMLA u bazu podataka po odgovarajućem planu. To bi omogućilo brisanje svih keš memorija globalnog opsega i memorija bi se ponovo smanjila. Ova opcija će prouzrokovati određene troškove performansi kada se sledeći put povežete jer nećete moći ponovo da koristite keširani globalni opseg.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×