Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Prikažite proizvode na koje se primenjuje ovaj članak.

Simptomi

Ako Java aplikacija koristi XA Transakcije, a verzija datoteke Microsoft JDBC upravljačkog programa za SQL Server (sqljdbc_xa.dll) koja je instalirana u instanci SISTEMA SQL Server je 4.2.6420.100 ili 6.0.7507,10, broj regulatora događaja nastavlja da se povećava sve dok proces SQL servera ne pada. Da biste pronašli broj regulatora događaja za SQL Server proces, pokrenite upravljač zadacima, a zatim izaberite karticu Detalji. Kada su resursi jezgra sql servera iscrpljeni, možda ćete pronaći sledeću stavku evidentiranu u evidenciji događaja aplikacije:

Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-Complus
Date: date time
Event ID: 4689
Task Category: (8)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: computer_name
Description:
The run-time environment has detected an inconsistency in its internal state. This indicates a potential instability in the process that could be caused by the custom components running in the COM+ application, the components they make use of, or other factors. Error in COM\complus\src\inc\UTSem.H(100), Insufficient system resources exist to complete the requested service.

: CreateEvent returned a NULL handle 

Uzrok

Do ovog problema dolazi kada klasa kreira instancu ITransakcije DTC-a, ali ne objavljuje instancu kada je zaustavljena. Kada je klasa pozvana više puta, u instanci SQL Servera dolazi do problema sa curenjem regulatora.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, zamenite postojeći upravljački program sqljdbc_xa.dll.

JDBC upravljački program 4.2

Da biste to uradili, preuzmite i instalirajte ažurirani Microsoft JDBC driver 4.2 za SQL Server (sqljdbc_xa.dll) paket sa lokacije Microsoft Download Center. Napomene

 • Broj ažurirane verzije paketa je 4.2.8112.100.

 • Postojeće datoteke biblioteke na strani klijenta (sqljdbc41.jar ili sqljdbc42.jar) ne moraju biti zamenjene tako da možete da koristite ažurirani upravljački program sqljdbc_xa.dll.

 

JDBC upravljački program 6.0

Da biste to uradili, preuzmite i instalirajte ažurirani Microsoft JDBC Driver 6.0 za SQL Server (sqljdbc_xa.dll) paket sa lokacije Microsoft Download Center.  

Napomene

 • Ažurirani broj verzije paketa je 6.0.8112.100.

 • Postojeće datoteke biblioteke na strani klijenta (sqljdbc41.jar ili sqljdbc42.jar) ne moraju biti zamenjene tako da možete da koristite ažurirani upravljački program sqljdbc_xa.dll.

Više informacija

Ovaj problem je uveden u JDBC upravljački program za SQL Server verziju 4.2.6420.100, a postoji i u verziji 6.0.7507.10. Ovaj problem je rešen u JDBC upravljačkom programu za SQL Server verzije 6.0.7728.100 i 6.0.8112.100. Ova ispravka oslobađa instancu ITransakcije DTC kada je instanca zaustavljena.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Primenjuje se na

Ovaj članak se odnosi na sledeće:

 • Microsoft JDBC upravljački program 4.2 i 6.0 za SQL Server kada se koristi sa:

  • Microsoft SQL Server 2016

  • Microsoft SQL Server 2014

  • Microsoft SQL Server 2012

  • Microsoft SQL Server 2008 R2

  • Microsoft SQL Server 2008

  • Microsoft SQL Server 2005

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×