Poboljšanje

U trenutnom modelu procene kardinalnosti microsoft SQL Server 2016, jedinstvenost nije objašnjena kada se histogrami razmere. Ovo može dovesti do toga da jedinstvene kolone imaju frekvenciju veću od 1. Metod za suočavanje sa ovim u RTM-u je da se histogram potpuno ignoriše na UNIQUE kolonama. To može dovesti do loših procena kada raspodela kolone nije jednoobrazni.

Nakon instaliranja ove ispravke, histogram će biti pravilno korišćen ako ima sve vrednosti koraka u okviru 10% jedinstvenog.

Napomene

  • Ova promena će biti omogućena samo ako je omogućena zastavica za praćenje 4199, ako je opseg baze podataka za konfigurisanje baze podataka QUERY_OPTIMIZER_HOTFIXES podešen na ON ili ako se koristi ENABLE_QUERY_OPTIMIZER_HOTFIXES saveta za upite.

  • Podsetnik ENABLE_QUERY_OPTIMIZER_HOTFIXES upita je dostupan počevši od SQL Server 2016 SP1.

Rešenje

Ova ispravka za ovaj problem uključena je u sledeće kumulativne ispravke za SQL Server: Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2016 SP1        Kumulativna ispravka 4 za SQL Server 2016

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server: Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×