KB4016867 - Ispravka: Tipovi podataka Query_hash i Query_hash_plan kolona u xEvents ne podudaraju se sa tipovima podataka u DMV-ovima sys.dm_exec_requests i sys.dm_exec_query_stats

Simptomi

U sistemu Microsoft SQL Server, kada pokušate da nadgledate keširane planove upita pomoću proširenih događaja (xEvents) i dinamičkih prikaza upravljanja (DMV-ovima), kao što su sys.dm_exec_requests i sys.dm_exec_query_stats, veoma je teško da povežete keširane planove upita.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što se tipovi podataka Query_hashi Query_plan_hash razlikuju između DMV-ova i xEventa. Kolone Query_hashi Query_plan_hash su definisane kao Varbinary tip podataka u DMV-ovima (sys.dm_exec_requests i sys.dm_exec_query_stats). U xEvents, kolone su definisane kao UINT64 tip podataka.

Rešenje

Informacije o servisnom paketu za SQL Server

Ova ispravka je fiksna u sledećim servisnim paketima za SQL Server:

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje verzije, izdanja i nivoa ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Kada instalirate ovu ispravku, dodaju se dve dodatne kolone definisane kao INT64 tip podataka: Query_hash_signed i Query_plan_hash_signed. Oni olakšavaju spajanje podataka između DMV-ova i xEventa (kao što su rpc_completed isql_batch_completed).

Svaka nova ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu ispravku. Pogledajte najnovije servisne pakete za SQL Server:

SQL Server 2014 verzije verzije

Najnoviji servisni paket za SQL Server 2012

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×