Simptomi

U sistemu Microsoft SQL Server 2014, 2016 i 2017, kada je postepena statistika izgrađena na vrhu podeljenih tabela, zbir prebrojavanja izmena svih particija se skladišti kao broj izmena osnovnog čvorišta. Kada broj izmena osnovnog čvorišta pređe prag, aktivira se automatsko ažuriranje statistike. Međutim, ako broj izmena bilo koje pojedinačne particije ne prelazi lokalni prag, statistika se ne ažurira. Pored toga, broj izmena osnovnog čvorišta se vraća na nulu. To može dovesti do kašnjenja u automatskom ažuriranju postepene statistike.

Rešenje

Ovaj problem je rešen aktiviranjem automatskog ažuriranja statistike kada broj izmena bilo koje particije premaši lokalni prag. Zbog toga, kada se pokrene automatsko ažuriranje statistike, statistika se ispravno ažurira.

Takođe je uvedena nova zastava traga (TF) 11024. Kada je ova zastavica za praćenje omogućena, broj izmena osnovnog čvorišta se čuva kao zbir prebrojavanja izmena svih particija.

Ovaj problem je rešen u sledećoj kumulativnoj ispravci za SQL Server:

       Kumulativna ispravka 3 za SQL Server 2017

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

Informacije o servisnom paketu za SQL Server

Ovaj problem je rešen u sledećim servisnim paketima za SQL Server:

       Servisni paket 2 za SQL Server 2016

       Servisni paket 3 za SQL Server 2014

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje verzije, izdanja i nivoa ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×